Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

Του Γιγουρτάκη Μιχαήλ

 

 

“οι Έλληνες ευρωβουλευτές πρέπει να στέκονται στο ύψος που επιτάσσει η θέση τους μιας και αποτελούν τα τείχη προστασίας μας…”

 

 

Οι #ευρωεκλογές είναι μια μοναδική στιγμή που μπορούμε όλοι συλλογικά να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να σκεφτούμε είναι αυτή η #Ευρώπη που θέλουμε;

Η ψηφοφορία είναι πάντα σημαντική, είτε αυτή αφορά τοπικό (δημοτικές/περιφερειακες κά), είτε σε εθνικό είτε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσουν οι πολίτες τη γνώμη τους για θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν άμεσα. Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας για να αλλάξετε τον κόσμο στον οποίο ζείτε.

 

 

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών!

 

Έχετε υπόψιν οτι το Ευρωπαϊκό #Κοινοβούλιο εγκρίνει νόμους που επηρεάζουν όλους: χώρες, εταιρείες επιχειρήσεις. Οι νόμοι της #ΕΕ θέτουν προτεραιότητες, λύσεις, παρεμβάσεις για: περιβάλλον, ασφάλεια, μετανάστευση, κοινωνική πολιτική, δικαιώματα καταναλωτών, #οικονομία, κράτος δικαίου κά. Η ψήφος σας εκτός των άλλων θα επηρεάσει αναμφίβολα και την εκλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αποφάσεις θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα όλων μας.

 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Αν και πολλοί συμπολίτες μας δεν διακρίνουν τις διαφορές, μιας και έρχονται εκλογές καλό είναι να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα νομοθετικά σώματα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θεσπίζει ουσιαστικά νομοθεσία. Αυτή είναι η δουλειά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ και του ισχυρότερου οργάνου της. Ωστόσο, το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει όλους τους νόμους, συμπεριλαμβανομένων προϋπολογισμών και των περισσότερων εμπορικών συμφωνιών. Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τις ενστάσεις τους, τις αντιθέσεις τους και εν γένει την εκάστοτε πολιτική και τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπούν! Το κοινοβούλιο ενέχει κεντρικό ρόλο στην επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιας και εγκρίνει τον πρόεδρό της. Τέλος τα μεγαλύτερα κόμματα στο #ευρωκοινοβούλιο καθορίζουν την κατεύθυνση και την χάραξη πολιτικής της ΕΕ.

 

Γιατί είναι σημαντικό να ψηφίσουν όλοι!

 

Οι ευρωεκλογές θεωρούνται και όχι λανθασμένα προάγγελος των εθνικών εκλογών αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που οι πολίτες της χώρας οφείλουν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα καθώς μία σειρά από λόγους και γεγονότα καθιστούν τις ευρωεκλογές επιβεβλημένες για τη χώρα μας στο διεθνές γίγνεσθαι! Η προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας είτε αυτό αφορά τα σύνορά μας είτε αυτό αφορά την προστασία των προϊόντων μας (#ποπ) ή θέματα του ελληνισμού, οι #Έλληνες ευρωβουλευτες πρέπει να στέκονται στο ύψος που επιτάσσει η θέση τους μιας και αποτελούν τα τείχη προστασίας μας και εκπρόσωποι των συμφερόντων μας.

Είναι όμως όλοι οι υποψήφιοι #ευρωβουλευτές ίδιοι;

Φυσικά και όχι! Αναλόγως το κόμμα που υπηρετούν στην χώρα μας καθώς κ το ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο συντάσσονται δεικνύει πολλά για τον τρόπο κατεύθυνσης που θα έχουν αύριο οι επιλογές τους! Η Ευρώπη και η #Ελλάδα έχουν ανάγκη να ξανά βρουν την παλιά τους αίγλη απαλλαγμένες από νεοεποχικες-νεοταξίτικες συνιστώσες! Χρειαζόμαστε μια #Χριστιανική Ευρώπη, όπου ο Ευρωπαίος πολίτης θα είναι κυρίαρχος σε αυτήν και όλα τα κράτη μέλη να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης! Δυστυχώς έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ενωση όπου κατά χάρη αποτελεί ακόμα Ένωση και μια Ευρώπη όπου η μοναδική σύνδεση που έχει με το δυτικό πρότυπο πολιτισμού είναι το όνομά της που το οφείλει στην αρχαία Ελλάδα μας!

 

Εν κατακλείδι, είναι επιβεβλημένο να ψηφίσουμε με το σκεπτικό ότι αυτοί που θα στείλουμε να μας εκπροσωπήσουν θα τους εμπιστευόμασταν σε κάτι προσωπικά. Ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν, ανθρώπους που η αξία τους δεν μετριέται στην οικονομική τους επιφάνεια ή στην αναγνωρισιμότητά τους αλλά στην ηθική, την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία. Άνθρωποι όπου έχουν γαλουχηθεί έχοντας το εθνικό φρόνημα πάνω απ όλα!

 

Καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ψηφίσουμε με εθνική συνείδηση για το #μέλλον μας και να δώσουμε επιτέλους τη #Λύση και αυτή να είναι Ελληνική!

 

 

Γιγουρτάκης Μιχαήλ

Κλινικός Ψυχολόγος MSc

Πρόεδρος Νεολαίας Ελληνικής Λύσης Νοτίου Ελλάδος

 

#ψυχολογία #πολιτική_ψυχολογια #κλινική #ευρωβουλευτής #Ψυχολόγος #ευρωεκλογές #Γιγουρτάκης_Μιχαήλ #ελληνικήλύση #Νεολαία #Βελόπουλος

Shares