Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Σε παροξυσμό το ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην Ισπανία: Διαδηλώνουν λατρεύοντας ένα αιδοίο & προσβάλλοντας απροκάλυπτα τον χριστιανισμό…(ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν σκεφτόμαστε Φεμινιστικό Κίνημα στο Ισπανικό Κράτος, δύο περιπτώσεις έρχονται στο μυαλό μας…

Η μια είναι η υπόθεση ομαδικού βιασμού γνωστή και ως Λα Μανάδα το 2016, που έγινε η αφορμή για την ανάπτυξη ενός πολύ μαχητικού φεμινιστικού κινήματος συμπαράστασης και η άλλη περίπτωση είναι οι φεμινιστικές απεργίες της 8ης Μάρτη του 2018 και 2019. Αυτές οι δύο φεμινιστικές καταστάσεις έχουν εμπνεύσει τα φεμινιστικά κινήματα σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στην ισπανική κοινωνία.

Τέτοιο είναι το φεμινιστικό αποτύπωμα στην καθημερινή κουλτούρα, που δεν είναι υπερβολή να κάνουμε λόγο για στιγμές φεμινιστικής ηγεμονίας. Άλλωστε σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση το 52% των Ισπανών πολιτών αισθάνονται φεμινίστριες-ες ενώ το 82% θεωρεί ότι στην Ισπανία υπάρχει έμφυλη ανισότητα σε επίπεδο κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο τα ιστορικά στοιχεία και οι ιστορικές αναδρομές δεν αποτελούν ξεκάθαρη καιρική συνθήκη έτσι ώστε να μπορεί άρρηκτα να δικαιολογηθούν οι ενέργειες των συγκεκριμένων γυναικών οι οποίες κατέφυγαν σε ένα προσβλητικό τρόπο λατρείας του γυναικείου γενετικού οργάνου ντυμένες Ναζωραίοι,προσβάλλοντας έτσι όχι μόνο τη γενετήσια ύπαρξη αλλά και το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Χριστιανών Δικηγόρων είχε κινηθεί το 2017 εναντίον των γυναικών κάνοντας λόγο για εγκλήματα ενάντια στο θρησκευτικό αίσθημα και διακωμώδηση των καθολικών συμβόλων και του καθολικού δόγματος. Οι δικηγόροι υποστήριξαν πως οι γυναίκες είχαν ντυθεί με τρόπο που διακωμωδούσε τους Χριστιανούς και έψαλλαν ότι «η Παναγία θα είχε κάνει και εκείνη άμβλωση» διακωμωδώντας παράλληλα και τη χριστιανική λειτουργία αλλά και «τις αμετάβλητες αλήθειες πίσω από την καθολική πίστη».

https://twitter.com/RECHESREPORT/status/1204524138163048448

 

Shares