Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δίκη Κώστα Πάσσαρη: “Ωχ, με έφαγε” τα τελευταία λόγια του Αλεβιζόπουλου….

Οι δραματικές στιγμές της αιματηρής απόδρασης που πραγματοποίησε το 2001 ο διαβόητος κακοποιός, Κώστας Πάσσαρης, αναβίωσαν στο δικαστήριο…

«Ωχ με έφαγε»! Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου αστυνομικού Διον. Αλεβιζόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά που του έριξε ο διαβόητος κακοποιός, Κώστας Πάσσαρης, κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής του απόδρασης από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2001.

Ο Διον. Αλεβιζόπουλος…

Αυτό ανέφερε στην κατάθεση ο σωφρονιστικός υπάλληλος (σ.σ. εξωτερικός φρουρός) που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής απόδρασης του κακοποιού.

Ο μάρτυρας που συμμετείχε στη μεταγωγή μαζί με τους αδικοχαμένους αστυνομικούς περιέγραψε στο δικαστήριο τι συνέβη.

Ο Κώστας Πάσσαρης και η μοιραία ημέρα

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο Δικαστήριο πως πέρασαν χειροπέδες στον Κώστα Πάσσαρη, μπροστά και όχι πίσω και στη συνέχεια αφού τον μετέφεραν στον πρώτο όροφο ανέφερε πως ενώ τον είχαν αφήσει για λίγο, ξαφνικά «μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει “Ωχ, με έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε (σ.σ. ο Κώστας Πάσσαρης) μέσα στη φυλακή.

Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

Κατάθεση έδωσε και ο σύζυγος της φαρμακοποιού που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001.

Ο Κώστας Πάσσαρης μπροστά στα μάτια της γυναίκας εκτέλεσε την αδελφή της

Όπως κατέθεσε, ο Κώστας Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. «Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου “Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης“, αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου με πέντε σφαίρες. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη”.

Η γυναίκα ταλαιπωρείται ακόμα όπως τόνισε ο μάρτυρας ενώ η κόρη της κατέθεσε στο Δικαστήριο πως η μητέρα της υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία.

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime/newsit.gr

Shares