Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ VoiceNews! Αλλοδαποί ξυλοκόπησαν Ελληνόπουλα! Όλοι προσπαθούν να το κρύψουν…

Καταγγελία έγινε στο VoiceNews από τα Γιαννιτσά για βίαιο επεισόδιο ξυλοδαρμού Ελλήνων μαθητών από Αφγανούς.Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της πόλης στις 23 Δεκεμβρίου υπήρξε βίαιη συμπλοκή μεταξύ Αφγανών κι Ελλήνων μαθητών των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Πιο συγκεκριμένα: οι μαθητές ήταν έξω στην αυλή όταν δημιουργήθηκε λεκτική ένταση μεταξύ των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα και Ελλήνων μαθητών. Προς στιγμήν ηρέμησαν τα πνεύματα από κάποιους πιο ψύχραιμους που παρενέβησαν, όμως μία ώρα μετά συνεπλάκησαν όχι πια λεκτικά, με συνέπεια δύο Έλληνες μαθητές να μεταφερθούν τραυματισμένοι από ξυλοδαρμό στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Οι αλλοδαποί μαθητές μεταφέρθηκαν άμεσα στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν.

Οι γονείς είναι σε έξαλλη κατάσταση και τονίζουν πως ενώ κατηγορήθηκαν για ρατσισμό και ξενοφοβία, όταν τον Νοέμβριο δήλωναν πως δεν επιθυμούν τη φιλοξενία αλλοδαπών στην πόλη, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες τους για το ποιόν των αλλοδαπών που με το ζόρι έφεραν στην πόλη τους.

Μάλιστα εκφράζουν την αγανάκτησή του καθώς κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία.

Το συμβάν παρά την αγριότητά του επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί από τους καθηγητές αλλά και η ίδια η Αστυνομία που έχει καταγράψει το περιστατικό δεν έχει προχωρήσει (μέχρι στιγμής) σε κινήσεις κατά των Αφγανών. Η εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα εμφανίζεται καθησυχαστική , οι κάτοικοι ωστόσο θεωρούν πως είναι μία προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα χωρίς να τιμωρηθούν οι αλλοδαποί.

Επιπλέον η υπόθεση δεν έμεινε εδώ. Ένας εκ των εμπλεκομένων Αφγανών ανήρτησε στο Instagram φωτογραφίες προσβλητικές για την ελληνική σημαία και με υβριστικές φράσεις κατά των Ελλήνων.

Όταν η τοπική κοινωνία ενημέρωσε την εισαγγελία για το θέμα, ναι μεν οι φωτογραφίες κατέβηκαν, ωστόσο πάλι δεν κινήθηκε κανείς αρμόδιος για την τιμωρία του συγκεκριμένου (κατ’ επανάληψη) παραβατικού στοιχείου.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε πως οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως η βία των αλλοδαπών είναι καθημερινό φαινόμενο και πως οι ίδιοι φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των ελληνόπουλων.

Εμείς ως VoiceNews κι εκφράζοντας και τις ανησυχίες των πολιτών των Γιαννιτσών απορούμε για τα εξής:

Γιατί ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί τάξεις ένταξης (μόνο για κάποια τμήματα και για λίγες ώρες) ;

Οι αλλοδαποί έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά, που σημαίνει πως αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Προφανώς αυτό απλά ενισχύει την αδιαφορία που εκφράζουν ανοικτά απέναντι στη μάθηση εν Ελλάδι.

Για ποιο λόγο οι αρμόδιοι δεν πράττουν τα δέοντα ώστε να προστατευθούν οι Έλληνες κι όσοι παραβιάζουν το νόμο να τιμωρούνται ;

Shares