Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Βράζει» το Αιγαίο με «τρίτο γύρο» προκλητικών υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών…

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν ξανά, με τρίτο γύρο προκλητικών υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίο…

Ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 πέταξαν πάλι, το μεσημέρι, πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά, αλλά και πάνω από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 13:31 μ.μ, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι στα 30.000 πόδια, ενώ 3 λεπτά αργότερα έτερο ζεύγος τουρκικών F-4, που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, στα 11.000 πόδια.

Το χρονικό των σημερινών υπερπτήσεων

Υπενθυμίζεται πως το μπαράζ προκλητικών υπερπτήσεων ξεκίνησε σήμερα το πρωί, τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε λίγο πριν τις 11 το πρωί σε ύψος 17.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά και σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από τις Οινούσσες. Λίγα λεπτά αργότερα το ίδιο ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 προχώρησε σε νέα υπέρπτηση πάλι πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 33.000 ποδών.

Στη συνέχεια, ζεύγος τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες (για τρίτη φορά σήμερα) και την Παναγιά (για δεύτερη φορά σήμερα) στα 21.000 πόδια, στις 12:47.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

onalert.gr

Shares