Σάββατο , 11 Μαΐου 2024

Η Ρωσική πρεσβεία υπέρ της Ελλάδος στα 12 ναυτικά μίλια όταν το Μαξίμου υποχώρησε στα 6 νμ! (Βίντεο)

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από την προκλητική δήλωση του υπουργού επικρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα υποχώρησε στα 6 ναυτικά μίλια θεωρώντας κόκκινη γραμμή τα 6 ναυτικά μίλια και η Ρωσική Πρεσβεία δήλωσε μέσω twitter ότι αναγνωρίζει το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών και της Ελλάδας για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια!

Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.

Ομολογία Γεραπετρίτη: Παρέδωσαν εθνική κυριαρχία κρυφά από τον Ελληνικό λαό

 

Ομολογία Γεραπετρίτη: Παρέδωσαν εθνική κυριαρχία μέσα από την τηλεόραση με τον υπουργό επικρατείας κύριο Γεραπετριτη να λέει ότι η κόκκινη γραμμή στο Καστελλόριζο είναι στα 6 ναυτικά μίλια.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη στα χνάρια του μέντορά του Κώστα Σημίτη δημιουργεί καταστάσεις που μας οδηγούν σε νέα Ιμια. Το ότι η Ελλάδα περιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια είναι η πάγια απαίτηση της Τουρκίας εδώ και δεκατίες, από πότε η Ελληνική Κυβέρνηση υιοθετεί τις Τουρκικές απαιτήσεις;

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/344513736775322

Οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια»

Ο Κώστας Γρίβας καθηγητής γεωπολιτικής της Σχολής Ευελπίδων το έχει πει ξεκάθαρα: “Η επέκταση στα 12 νμ δεν είναι απλώς δικαίωμα είναι υποχρέωση της χώρας”

 

Shares