Τρίτη , 30 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Μόσχα: “Η Ρωσία παραμένει ένας αξιόπιστος εξαγωγέας αερίου”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι όλες οι δυσκολίες σχετικά με τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο οφείλονται στους δυτικούς περιορισμούς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει “ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο μέρος της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας”.

Εν μέσω ανησυχιών στην Ευρώπη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ήπειρο, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στα προηγούμενα σχόλια του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Gazprom έχει εκπληρώσει και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ακόμη ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία δεν θα την αναγκάσουν να αλλάξει πορεία. “Ακόμη και οι πιο σκληρές κυρώσεις δεν έχουν κάνει ποτέ χώρες να αλλάξουν τη στάση τους”.

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε και στις φήμες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι καλά στην υγεία του, απορρίπτοντάς τες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρχαν εικασίες στη Δύση σχετικά με την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι είναι άρρωστος δεν ήταν “παρά ψεύτικες”.

 

Τέλος ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η Μόσχα ελπίζει πως ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα υιοθετήσει μια ψύχραιμη στάση απέναντι στη Ρωσία.

 

cnn.gr

Shares