Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Βασιλιάς Κάρολος: Απόψε το διάγγελμα, αύριο η ανακήρυξη

Ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Μπαλμόραλ για να βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, στις τελευταίες στιγμές της ζωής της. Ήταν και ο τελευταίος που έφυγε, με προορισμό το Λονδίνο. Εκεί όπου το βράδυ να απευθυνθεί στον βρετανικό λαό, ως βασιλιάς Κάρολος ο Γ’ πλέον.

Ήταν λίγο μετά τις 11:30 (ώρα Βρετανίας), λίγες ώρες αφού είχε φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, πλέον, έφευγε από το ανάκτορο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Ήταν ο τελευταίος από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αναχωρούσε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα. Μαυροφορεμένοι και οι δυο, λόγω του πένθους (που για τη βασιλική οικογένεια θα διαρκέσει έως και επτά μέρες μετά την κηδεία), έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση μετά το θάνατο της 96χρονης μονάρχη.

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10.09.2022), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στις 20:00 το βράδυ (Ελλάδας, 18:00 ώρα Βρετανίας) θα απευθυνθεί, για πρώτη φορά ως βασιλιάς στους Βρετανούς.

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

newsit.gr

Shares