Τρίτη , 30 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΡΕΜΕΙ το Πακιστάν τους Ινδικούς πυραύλους: Περιμένει αιφνιδιαστική επίθεση…

Το Πακιστάν φοβάται επίθεση της ινδικής Αεροπορίας με το πιο επίφοβο όπλο τον πολυηχητικό πύραυλο Brahmos-A ο οποίος είναι πρακτικά μη ανασχέσιμος.

Πακιστανός δημοσιογράφος γράφει η Ινδία ετοιμάζει να επιτεθεί με βλήματα Brahmos που φέρονται από ινδικά μαχητικά Su-30MKI χρησιμοποιώντας πολιτικούς αεροδιαδρόμους για να αιφνιδιάσουν την πακιστανική Αεράμυνα.

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι η ινδική Αεροπορία δεν έχει ακόμη επιχειρησιακούς τους… Brahmos!

Όπως είχαν αποκαλύψει Ινδοί επίσημοι, στις 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Aero-India αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2020, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών πιστοποίησης στα Su-30MKI.

Το παραπάνω διόλου δεν καθησυχάζει βέβαια τους Πακιστανούς, καθώς κανείς δεν τους εγγυάται ότι οι Ινδοί δεν θα χρησιμοποιήσουν το όπλο, επειδή δεν έχει πιστοποιηθεί…αφού ήδη διαθέτουν επαρκείς ποσοτήτες.

Επίθεση σe ινδικό στρατόπεδο στο Κασμίρ

Την ίδια ώρα στο Κασμίρ πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ινδικό στρατόπεδο με απρόβλεπτες ακόμη συνέπειες για όλη την περιοχή, σήμερα.

Όπως αναφέρεται, ινδικό στρατόπεδο στην περιοχή Σόφιαν στο Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας φέρεται να έχει δεχτεί επίθεση από τρομοκράτες καθώς ακούστηκαν πυρά στο συγκεκριμένο σημείο.

Πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στους τομείς Νοσέρα και Πουντς στα de facto σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Republic.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στρατόπεδο 44RR του Ινδικού Στρατού φέρεται να έχει γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο ότι βλήμα πυροβολικού κτύπησε αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη για νεκρούς ή τραυματίες.

Ινδικά στρατεύματα είχαν δεχτεί ξανά στο παρελθόν επίθεση από την τρομοκρατική ομάδα Jaish-e-Mohammed που εδρεύει στο Πακιστάν στις 14 Φεβρουαρίου όπου τότε το γεγονός είχε αποτελέσει την αιτία για την ξαφνική επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών.

pronews.gr

Shares