Τελευταία Νέα

Το «τσουνάμι» της υπόθεσης Καϊλή και ο αντίκτυπος στις εκλογές – Τι ανησυχεί περισσότερο την Χαριλάου Τρικούπη

Στη λογική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» κινείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο πολιτικός αντίκτυπος είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο το γεγονός ότι η κυρία Καϊλή είχε «απομακρυνθεί» από το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες.

 

 

Το «φλέρτ» με τη Νέα Δημοκρατία (αρκετά γαλάζια στελέχη είχαν αναφερθεί με κολακευτικά για την ίδια λόγια), αλλά και το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη (που δεν ευόδωσε) λειτουργεί μάλλον υπέρ του ΠΑΣΟΚ, καθώς προφανώς -όπως και οι ίδιοι τονίζουν – υπάρχει ένα «πάτημα» ώστε να καταδειχθεί πως δεν αποτελούσε επί της ουσίας «κομμάτι» του ΠΑΣΟΚ.

 

«Αφού την χρησιμοποίησαν γι’ αυτό, προετοιμάζοντας μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα η ΝΔ κάνει ότι δεν τη γνωρίζει. Συνδέουν τη δική μου παρακολούθηση με την ποινική υπόθεση που έχει προκύψει», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, προσθέτοντας με νόημα:

 

«Δεν έχω δεσμεύσεις και γραμμάτια σε κανέναν. Δεν θα συμβιβαστώ με όσους πλήγωσαν την παράταξη στο παρελθόν. Και αυτό είναι μια σταθερή αξιακή θέση της παράταξης. Συμπεριφορές που φρενάρουν την πορεία ανόδου της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης της παράταξης στις εκλογές».

8f32f4eb d6e4 44d5 9b7d 856b381e6453

«Αντίκτυπο στις εκλογές»

Το ερώτημα που κυριαρχεί στη Χαριλάου Τρικούπη είναι εάν η υπόθεση Καϊλή θα έχει αντίκτυπο κατ’ αρχήν στα δημοσκοπικά ποσοστά και δεύτερον στα εκλογικά. Oι απόψεις, σύμφωνα με πηγές, του κόμματος διίστανται. Άλλοι, πάλι, θεωρούν ότι θα είναι ελάχιστη η «χασούρα» που στην προεκλογική περίοδο μπορεί να αναστραφεί. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου σε χθεσινή του συνέντευξη: «Θα παλέψουμε να μην έχει αντίκτυπο.

 

Ακόμη κι εγώ, που μέχρι αυτή τη στιγμή μετά τις εσωκομματικές μας εκλογές, έχω κρατήσει τον εαυτό μου λίγο απέξω, έχω αρθρώσει δεκάδες φορές λόγο, τον περιορίζω το λόγο μου στις ομιλίες μου στη Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης μόνο για τα εξωτερικά, σας λέω ότι από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα με δείτε όπως με θυμόσαστε από το παρελθόν. Θα δώσω τη μάχη μου γιατί αυτό το κόμμα δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία αυτών των εκλογών».

 

Ένα βέβαια από τα ζητήματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ είναι πώς τέτοιες υποθέσεις και δη αυτού του μεγέθους δεν «ολοκληρώνονται» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκονται στην επικαιρότητα για αρκετό διάστημα, ενώ ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να αποκαλυφθεί στη συνέχεια.

Shares