Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της Νέας Δημοκρατίας για το περιβάλλον…

Σε μια εποχή που οι επιστήμονες αποδίδουν την πανδημία και τους ιούς στην ρύπανση και την αποψίλωση  δασικών εκτάσεων, η κυβέρνηση προωθεί ένα καταστροφικό νομοσχέδιο για το περιβάλλον και όχι μόνο…

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι με το παρόν νομοσχέδιο η Νέα Δημοκρατία καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.

Εκθέτει σε κίνδυνο προστατευόμενες περιοχές καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Επιπλέον προωθεί την επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ και κυρίως των αιολικών που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων. Και το κακό βέβαια δεν σταματάει εδώ, αφού υποβιβάζει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και επεκτείνει την άδεια των
περιβαλλοντικών αδειών.

Πλέον, δηλαδή θα δίνονται άδειες με μία απλή γνωστοποίηση, δίνοντας την δυνατότητα σε μία εταιρεία όπως για παράδειγμα την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός να ‘χρησιμοποιεί’ την γνωστοποίηση αυτή για την διαχείριση των αποβλήτων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προβλέπει τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ ενώ σήμερα το Δημόσιο υποχρεώνεται να κατέχει τουλάχιστον το 51%. Πρόκειται για μια πολιτικά απαράδεκτη και οικονομικά επιζήμια ενέργεια σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού μα πάνω απ όλα πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταστρέφει την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Shares