Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Ποδηλάτες βγήκαν στους δρόμους γυμνοί! – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Με την γνωστή “καραμέλα” ότι το κάνουν για να δώσουν μήνυμα για ισότητα και απελευθέρωσης, για έτη μια φορά πραγματοποιήθηκε παράνομη ποδηλασία γυμνηστών στην Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά ο 15ος Διεθνής Αγώνας Γυμνής Ποδηλασίας. Δεκάδες άτομα, μέλη συλλογικοτήτων και ποδηλάτες της πόλης, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο γρασίδι του ΑΠΘ και λίγο πριν τις 20.00 ξεκίνησαν να κάνουν ποδήλατο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία», είναι το μήνυμα της εκδήλωσης, ενώ σε σχετικό κάλεσμα αναφέρουν: «Ελάτε όσο γυμνό τολμάτε, με κυλίνδρους, χωρίς μηχανάκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση, ο Διεθνής Γυμνός Ποδηλατικός Αγώνας είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και σε αυτό συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, εκδηλώσεις, και παράλληλες εκδηλώσεις.

«Είναι μια γιορτή για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και ήπιας μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί. Για την αποτοξίνωση από πετρέλαιο, λιγνίτη και μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με τη φύση, τον εκφυλισμό, τη χορτοφαγία, την ειρήνη και τη μη βία, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα δικαιώματα των ζώων, την ελευθερία του σώματος, την έκφραση και τη σεξουαλικότητα, την ισότητα και τη διαφορετικότητα, την επιβράβευση του φυσικού μας γυμνού σώματος, χωρίς διακρίσεις».

https://youtu.be/DcsVEyZwXec

 

en.protothema.gr

Shares