Κυριακή , 28 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Θανατηφόρο χτύπημα: 25χρονος πυγμάχος σκότωσε νεαρό μόνο με μία μπουνιά – «Δεν το ήθελα»

Η νεκροψία αποκάλυψε ότι το χτύπημα έκανε το κρανίο του 20χρονου να περιστραφεί «γρήγορα και βίαια» με τον ίδιο να αφήνει την τελευταία του πνοή το επόμενο πρωί μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.


Ο 25χρονος πυγμάχος Μπράντον Σάιλενς, ασχολείται με το μποξ και μετά από «απρόκλητη επίθεση σε παμπ» αφαίρεσε τη ζωή ενός άνδρα 20 ετών.
Το σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην παμπ The Waverley στο Μπάνγκορ της Βόρειας Ουαλίας με θύμα τον 20χρονο Ντιν Σκίλιν.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο νεαρός έμεινε εγκεφαλικά νεκρός από το χτύπημα ενώ το «κρανίο του άρχισε να περιστρέφεται γρήγορα χτυπώντας στη σπονδυλική στήλη πριν καν πέσει στο πάτωμα».

Στη βραδινή έξοδο, ο Σάιλενς χτύπησε τον Σκίλιν και τον ξάδερφό του Τάιλορ Λοκ, τονίζοντας ωστόσο πως δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή του νεαρού.
Πιο συγκεκριμένα, αναγνωρίζει την κατηγορία που αφορά ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του Σκίλιν στις 19 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά αρνείται πως επρόκειτο για δολοφονία από πρόθεση.
Έκανε λόγο για ένταση έξω από την παμπ που οδήγησε σε καυγά με τον ίδιο να γρονθοκοπά τα δύο ξαδέρφια αλλά δεν σκόπευε να τους προκαλέσει σοβαρό κακό ή να τους σκοτώσει.

«Απλά τους άγγιξα. Ήθελα μόνο να φύγουν. Δύο τύποι ήταν έτοιμοι να την πέσουν στον φίλο μου, οπότε τους χαστούκισα και τους δύο. Ήταν μια προειδοποίηση. Δεν ήμουν επιθετικός. Δεν προσπάθησα να πληγώσω κανέναν. Τους χτύπησα για να κάνουν πίσω. Ο ένας έπεσε κάτω, ο άλλος απλώς παραπάτησε» είπε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο 25χρονος στους αστυνομικούς σύμφωνα με τη Daily Mail.
Στην κατάθεσή του στο αστυνομικό τμήμα του επέμεινε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν.
«Δεν είμαι βιονικός άντρας. Απλά κούνησα το χέρι μου προς τα μπροστά. Δεν είχα σκοπό να πεθάνει κανένας» επανέλαβε.
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Τζον Φίλποτς τόνισε πως το 20χρονο θύμα ήταν εγκεφαλικά νεκρό πριν το άψυχο σώμα του πέσει στο δάπεδο.

«Η γροθιά χτύπησε τον Σκίλιν και έσπασε τους σπονδύλους, προκαλώντας ζημιά στη σπονδυλική του στήλη με την αιμορραγία να θέτει σε κίνδυνο τον εγκέφαλό του και να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο πριν χτυπήσει στο έδαφος» ανέφερε.
Ο ξάδερφος του νεκρού υπογράμμισε πως ένιωσε ένα χτύπημα στην αριστερή πλευρά της γνάθου του που τον έβγαλε εκτός, πριν δει τον 20χρονο αναίσθητο στο πάτωμα.
Η αξονική τομογραφία του Σκίλιν στο νοσοκομείο έδειξε πως έφερε κάταγμα στο κρανίο και αιμορραγία στον εγκέφαλο ενώ πέθανε το επόμενο πρωί και η δίκη του 25χρονου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

sputniknews.gr

Shares