Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέμπη: Ανάρτηση του πρύτανη του ΑΠΘ για τους 10 νεκρούς φοιτητές

Νόμιμο έκρινε το Ε΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση Υπηρεσίας Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας (ΥΠΠΔ) και την παράλληλη κατάργηση του παλαιού νομοθετικού πλαισίου του 2001.

Οπως αναφέρει το σχέδιο διατάγματος η ΥΠΠΔ θα εποπτεύεται, συντονίζεται, κατευθύνεται και ελέγχεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Με το σχέδιο διατάγματος επέρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων της ΥΠΠΔ προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα πιο λειτουργικό σύστημα κανόνων προσαρμοσμένων στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απαλλαγμένο από περιττές ή επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες.

Αποστολή της ΥΠΠΕΔ είναι: α) η ασφάλεια του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της οικογένειάς του που συνοικούν με αυτόν και της κατοικίας του, καθώς και των χώρων και εγκαταστάσεων της ΠτΔ, β) η προσωπική ασφάλεια όσων έχουν διατελέσει ΠτΔ μετά την 9.6.1975 και γ) η ασφάλεια των αρχηγών κρατών και προσωπικοτήτων ξένων κρατών που επισκέπτονται επίσημα τη χώρα κατόπιν πρόσκληση του ΠτΔ.

Παράλληλα, η ΥΠΠΔ διαρθρώνεται σε τρείς βασικές υπηρεσίες, που είναι: 1) Επιτελείο, 2) Τμήμα Φρουράς και γ) Τμήμα συνοδευτικής ασφάλειας.

 

newsIT.gr

Shares