Κυριακή , 11 Ιουνίου 2023
Τελευταία Νέα

Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα Verstappen-Hamilton – Πρόστιμο 900.000 ευρώ στον «πεθερό» του Ολλανδού

Ακριβά θα πληρώσει τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια ενάντια του L. Hamilton o Ν. Piguet, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πατέρας της συμβίας του M. Verstappen.

Σε οικογενειακή βεντέτα έχει μετατραπεί η κόντρα του M. Verstappen με τον L. Hamilton στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Με αφορμή τα όσα είχαν διαδραματιστεί το 2021, ο N. Piquet –πατέρας της συμβίας του M. Verstappen είχε αναφερθεί υποτιμητικά στο πρόσωπο του L. Hamilton, προχωρώντας σε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια.

Μεταξύ άλλων, ο N. Piquet είχε αποκαλέσει τον L. Hamilton «νέγρο», ενώ άφηνε υπονοούμενα και για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Βρετανού.

Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν πέρασαν απαρατήρητα, αναγκάζοντας τρεις βουλευτές της Βραζιλίας να ζητήσουν τη δίωξη του N. Piquet.

Έτσι, λοιπόν, η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αρχές, οι οποίες και αποφάνθηκαν ότι ο N. Piquet οφείλει να καταβάλλει το ποσό των σχεδόν 900.000 ευρώ, απορρίπτοντας τη δήλωση… μετάνοιας του Βραζιλιάνου Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο N. Piquet έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και ενδεχομένως να πετύχει τη μείωση του χρηματικού προστίμου, ωστόσο, πολύ δύσκολα θα ανατρέψει τη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν η κόντρα ανάμεσα στο στρατόπεδο του L. Hamilton και του M. Verstappen θα συνεχιστεί και εκτός αγωνιστικών χώρων, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο σεζόν, η απόλυτη κυριαρχία της Red Bull Racing έναντι της Mercedes AMG Petronas, μετρίασε την ένταση μεταξύ των δύο πιλότων.

carandmotor

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares