Τελευταία Νέα

Ρεσάλτο Βρετανών κομάντο σε δεξαμενόπλοιο της Αγγελικής Φράγκου-Έσωσαν το πλήρωμα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε μόλις εννέα λεπτά, κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων της Βρετανίας κατάφεραν να συλλάβουν 

τους επτά Νιγηριανούς λαθρεπιβάτες που επιχείρησαν να κάνουν πειρατεία στο δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda της Αγγελικής Φράγκου. Όλοι οι ναυτικοί, ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

Το δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda, υπό σημαία Λιβερίας και ιδιοκτησίας της Αγγελικής Φράγκου, είχε εκπέμψει SOS την Κυριακή (25.10.2020), όταν λαθρεπιβάτες απείλησαν το πλήρωμα και ζήτησαν να τους αποβιβάσουν σε έδαφος της Βρετανίας.

Τα ξημερώματα, κομάντος των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων έκαναν ρεσάλτο στο Nave Andromeda και με επιχείρηση εννέα λεπτών κατάφεραν να ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο και να συλλάβουν τους λαθρεπιβάτες.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία μεταφέροντας πιθανόν 42.000 τόνους πετρελαίου. Ενώ βρισκόταν στη Μάγχη, λίγο έξω από το νησί Γουάιτ, μέλη του πληρώματος βρήκε κρυμμένους μέσα στο πλοίο επτά Νιγηριανούς λαθρεπιβάτες.

Εκείνοι, απείλησαν τους ναυτικούς και έγιναν βίαιοι προς το πλήρωμα, αναγκάζοντάς τους να ρίξουν άγκυρα πέντε μίλια έξω από το νησί.

Το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Το Nave Andromeda έφτασε το πρωί της Δευτέρας (26.10.2020) στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε στο Sky ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές και πως η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν κάνει μία υποδειγματική δουλειά.

 

Shares