Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

ΠΟΥ – Ελλιπείς αποδείξεις ότι οι νέοι χρειάζονται να παραλάβουν επιπλέον δόσεις (βίντεο)

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Soumya Swaminathan, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι πρέπει να λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις.

“Στόχος είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, να προστατεύσουμε αυτούς που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών και πεθαίνουν. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι πληθυσμοί μας, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης γιατί, αν αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μολυνθούν όπως βλέπουμε τώρα, μπορεί να είναι αρρωστήσουν έξω και δεν θέλουμε να αρρωστήσουν βαριά».

Πρόσθεσε, «Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις. Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η ανακοίνωση της Swaminathan ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες, αφού ο Αμερικάνικος οργανισμός ελέγχου πρόληψης ασθενειών είχε δώσει το “πράσινο” φως στις ενισχυτικές δόσεις για τις ηλικίες 12-17. Αφορμή δικαιολογίας, υπήρξε το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη είναι πιο ήπια του κατόχου της.

Shares