Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Ποια σχέση να γιορτάσουμε; Πού πήγαν οι καλοί και οι σωστοί άντρες; …

‘Ένα γράμμα στον Αγ. Βαλεντίνο: Ποια σχέση να γιορτάσουμε;

Αγαπητέ Άγιε,

Σήμερα σου γράφω για λογαριασμό πολλών γυναικών που βρίσκονται σε σχέσεις, που είναι singles ή που μόλις χώρισαν. Η απορία όλων μας είναι πού πήγαν  οι καλοί και οι σωστοί άντρες;  Το μόνο πράγμα που ακούει κανείς στις γυναικείες παρέες είναι ότι όλες πληγωνόμαστε και απογοητευόμαστε από την συμπεριφορά τους.  Ενώ καμία γυναίκα δεν εύχεται  έναν σύντροφο που θα είναι  αναίσθητος, ανεύθυνος, κακότροπος, απαιτητικός, ζηλιάρης, νευρικός, αναξιόπιστος, άπιστος ,  τελικά πολλές από εμάς  καταλήγουμε με τέτοιους άντρες.  Τι συμβαίνει;  Μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο;

 

Αγαπημένες μου,

Η αλήθεια είναι πως και οι άντρες έχουν την ίδια απορία για τις γυναίκες.  Και σε εκείνους θα απαντήσω ξεκινώντας με το ότι καλό θα ήταν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες να παρατηρήσουν τι κάνουν οι ίδιοι μέσα και έξω από τις σχέσεις ,  και στη συνέχεια να μπουν στη διαδικασία να αξιολογήσουν τον άλλον.

Αγαπημένες μου, ο έρωτας  και η αγάπη είναι το πιο όμορφο πράγμα που μας έδωσε ο δημιουργός . Μέσα από εκεί δίνουμε ζωή σε άλλες ψυχές. Μέσα από εκεί ενδυναμώνουμε, εξελισσόμαστε, μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Όμως όλο αυτό χρειάζεται κάποια  πράγματα για να μπορέσετε να το ζήσετε και να το γευτείτε όπως επιθυμείτε.

 

Να βγάλετε από τη ζωή σας κάποιες αντιλήψεις που δεν είναι χρήσιμες

Χρειάζεται να βγείτε  από την όμορφη ρομαντική φούσκα με την οποία περιβάλλατε  τις σχέσεις και τους άντρες και να πάψετε να πιστεύετε ότι ο άντρας θα καλύψει όλα τα συναισθηματικά σας κενά . Αυτός που δημιούργησε τον άντρα δεν τον έπλασε για να καλύψει τα συναισθηματικά κενά μιας γυναίκας. Θα μπορούσε να καλύψει κάποια από αυτά, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας άντρας στον πλανήτη Γη που έχει έρθει για να διαπρέψει σε αυτό το έργο! Σχέση σημαίνει να χαίρεστε τη συντροφικότητα, να εξελίσσεσθε, να ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ο ένας την ευτυχία του άλλου, όχι να δημιουργείτε ευτυχία ΓΙΑ τον άλλον.

Να σταματήσετε να παγιδεύεστε σε λάθος συνήθειες

Επενδύετε περισσότερη ώρα στο να αξιολογήσετε και να αποφασίσετε ποια ηλεκτρική συσκευή  ή ποιο αξεσουάρ μόδας θα αγοράσετε , ενώ στην επιλογή συντρόφου είστε πιο συνοπτικές.  Εδώ βέβαια μπαίνει  στη μέση ο  υποσυνείδητος παράγοντας ότι θα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε ώστε να μεταμορφώσετε ή να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Δηλαδή, φιλοδοξείτε και ελπίζετε ότι θα  αλλάξετε τον ασβό και θα τον μεταμορφώσετε ώστε να  μυρίζει σαν παρφουμαριστό σκυλάκι του σαλονιού, ότι θα κάνετε τον μπεκρή να πίνει λουίζα και φασκόμηλο και τον γυναικά να γίνει  ο πιο πιστός άντρας στον πλανήτη.  Λυπάμαι που θα σας το πω , αλλά όσο αφορά τους άντρες, ότι βλέπετε αυτό παίρνετε. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

 

Να αποκτήσετε γνώση πάνω στο  τρόπο που λειτουργούν και τα δύο φύλα

Δυστυχώς αυτήν την γνώση δεν σας τη διδάσκουν στα σχολεία και έτσι κάποια στιγμή καταλήγετε με ραγισμένες καρδιές. Ειδικά με την τάση σας  να δίνετε και να δίνετε μέχρι να πέσετε κάτω από την εξάντληση, επειδή πιστεύετε πως δίνοντας περισσότερα θα πάρετε και περισσότερα. Κι εδώ θα σας το χαλάσω. Οι άντρες κρατάνε σκορ.  Αν πάρουν 20 πράγματα από εσάς, έχουν την εντύπωση ότι μάλλον και εκείνοι έδωσαν 20 πράγματα, οπότε το αξίζουν, επαναπαύονται και  σταματάνε να προσφέρουν .  Με αυτόν τον τρόπο εσείς καταλήγετε να αφήνετε πίσω τις δικές σας ανάγκες, τις  επιθυμίες σας, τις φιλοδοξίες σας  και στο τέλος να απογοητεύεστε γιατί  θυσιάσατε τόσα και δεν πήρατε σχεδόν τίποτε από ότι δώσατε.

Όπως και εσείς έχετε αντιληφθεί στην μέχρι τώρα πορεία σας, οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές προδιαγραφές λειτουργίας. Και αυτό το έχει επιβεβαιώσει όλη η επιστημονική κοινότητα του πολιτισμού σας.  Είναι πολύ σημαντικό να  γνωρίζετε  αυτές τις λειτουργίες για να καταφέρετε να κτίσετε όμορφες και ισορροπημένες σχέσεις.  Και επειδή ξέρω πως σήμερα στην μοντέρνα κοινωνία σας όταν κάποιος πει ότι μεταξύ αντρών και γυναικών υπάρχουν πολλές διαφορές μπορεί να θεωρηθεί σεξιστής, να ξέρετε ότι δεν είμαι. Η διαφορά δεν είναι το αντίθετο της ισότητας για την οποία οι γυναίκες ακόμη και σήμερα μάχονται. Ισότητα σημαίνει να είστε ελεύθεροι να διαλέξετε  τα πράγματα που θέλετε να κάνετε και διαφορά σημαίνει ότι τόσο οι  άντρες  όσο και οι  γυναίκες ενδέχεται να μη θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα.

Και μια και το ανάφερα να σας πω κι ένα μυστικό :  το σίγουρο είναι ότι οι άντρες δεν θέλουν να κάνουν  τα ίδια πράγματα που κάνουν  οι γυναίκες. Το ότι όμως πολλοί από αυτούς κάνουν προσπάθειες, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Μάθετε  όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε τόσο για το ‘πώς’ όσο και για το ‘γιατί’ τα δύο φύλα λειτουργείτε όπως λειτουργείται έτσι ώστε  να μην  καταλήγετε σε λάθος αγκαλιές και ο συναισθηματικός σας κόσμος να μη βυθίζεται πια στο χάος.

Μάθετε  όσα σας χωρίζουν και όσα σας ενώνουν με τους άντρες , ώστε να οδηγήσετε τις  σχέσεις σας σε τελείως νέα επίπεδα.

 

Μια γυναίκα σαν εσάς έχει συγκεντρώσει για όλες εσάς τις γυναίκες μια απίστευτη γνώση σε ένα  μυθιστόρημα ώστε να σας κάνει να δείτε ότι όχι μόνο μπορείτε καλύτερα, αλλά και ότι έχετε τη δύναμη και τη σωστή μαγιά, ως θηλυκά να αλλάξετε την τύχη σας, τις σχέσεις σας και, εφόσον το θέλετε, και τον κόσμο γύρω σας.

Διαβάστε το αγαπημένες μου και εύχομαι του χρόνου να μου στείλετε ένα γράμμα με ευχάριστα νέα!

 

Bίκυ Τσώκου

 

Το link για το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου “Είμαστε Γυναίκες, ρε γαμώτο, Και Μπορούμε Καλύτερα”

Επίσης για τις αναγνώστριες του VoiceNews  η συγγραφέας προσφέρει με έκπτωση 50% έως τις 17.02.2019  τον μίνι οδηγό σε μορφή e-book :

 “Γρήγορος δρόμος για επιτυχημένες σχέσεις”. 

 

 

 

Shares