Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Πάσχα – Ακρίβεια και προ των πυλών νέες αυξήσεις τιμών

Αρκετά σπίτια επέλεξαν να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό πασχαλινό οβελία με πιο φθηνά κρεατικά και εδέσματα

Το φετινό Πάσχα ήταν το πιο ακριβό κατά κοινή ομολογία, τόσο για όσους έμειναν εντός των τειχών, αλλά και για εκείνους που κατάφεραν να αποδράσουν σε κάποιον κοντινό ή μακρινό προορισμό, ακόμα και στα νησιά.

Από τον Οργανισμό Τροφίμων του ΟΗΕ ωστόσο έρχονται κακοί οιωνοί, αφού αναμένονται νέες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, σε κρέατα, πουλερικά και σιτηρά.

«Στα ύψη όλα», «για ένα άτομο δίνω 50 ευρώ την εβδομάδα», λένε πολίτες στην κάμερα του OPEN.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το κρέας παρουσιάζει αύξηση 1,6%, ενώ στα πουλερικά με προέλευση κυρίως τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η τιμή έχει εκτοξευθεί λόγω της γρίπης των πτηνών, ενώ σε αρνί και κατσίκι οι καταναλωτές είδαν τις τιμές να εκτινάσσονται ήδη πριν το Πάσχα.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετά σπίτια επέλεξαν να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό οβελία με πιο φθηνά κρεατικά.

 

Αυξήσεις καταγράφονται και στα σιτηρά της τάξεως του 0,3% εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε χώρες της ΕΕ, την Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ και τα φυτικά έλαια παρουσιάζουν αύξηση 0,3%.

Οι καταναλωτές βρίσκονται ήδη σε απόγνωση με τις αυξημένες τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη σε σούπερ μάρκετ και αγορές, ενώ τα γιορτινά τραπέζια σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πιο… λιτα από προηγούμενες χρονιές.

 

newsbomb.gr

Shares