Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Έφεση θα ασκήσουν οι δύο συνήγοροί της

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να παρέμβει για ένα λεπτό, χρόνο στον οποίο φέρεται να εστίασε στο γεγονός ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της, λέγοντας πως το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της.

Ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να αλλάξουν τη γνώμη των δικαστών οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, καθώς όλα δείχνουν πως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραμένει υπό κράτηση για την εμπλοκή της στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή, κάτι που ισχύει και για τον Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα γίνει με τον έτερο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Ωστόσο, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών.

Εφόσον, η συγκεκριμένη ανακοίνωση επιβεβαιώσει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει σε κράτηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν έφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, κατά τη σημερινή ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή μίλησε για ένα μόλις λεπτό στο τέλος της διαδικασίας και φέρεται να υποστήριξε πως όλο αυτό της έχει στοιχίσει πολικά και επαγγελματικά, καθώς και έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που την έχει διαλύσει σαν άνθρωπο.

Πρώτος τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Σβεν Μαρί, ο οποίος και μίλησε για πάνω από 40 λεπτά. Οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέλαβαν ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη, καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δεν μπορεί να παραμένει υπό κράτηση. Είπαν, επίσης, «ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της».

Όσον αφορά στα λεγόμενα του Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν, με τον Μ. Δημητρακόπουλο να υποστηρίζει ότι δεν ισχύει το ότι το 2019 η ευρωβουλευτής βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί, όπως ισχυρίστηκε ο Παντσέρι.

Εφόσον η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών επιβεβαιώσει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει σε κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της θα ασκήσουν έφεση. «Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σβεν Μαρί.

newsbreak.gr

Shares