Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Διπλό κορυφής για τους Πειραιώτες στη Volley League

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Volley League με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν του Δικεφάλου του Βορρά με 3-1 σετ και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

O Oλυμπιακός με όπλο το μπλοκ και πρωταγωνιστές τους Τζούριτς, Γκουστάβο, Κουμεντάκη νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Volley League, ανέβηκε στους 24 βαθμούς και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 16 βαθμούς και στην 3η θέση, έναν βαθμό μπροστά από τον Μίλωνα.

Καθοριστικό σημείο του παιχνδιού ήταν το 3ο σετ όπου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 20-15 αλλά ο Ολυμπιακός με τους κεντρικούς του, τον Κουμεντάκη και τον Ιντάλγκο έκανε ανατροπή και επικράτησε 26-24. Και στο 4ο σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 15-13 και 21-20 αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να βγει μπροστά με τον Κουμεντάκη έκανε σερί 4-0.

Ο Ολυμπιακός παρότι έχασε συνολικά 27 σερβίς δικαιώθηκε με την επιλογή του να πιέσει στο σερβίς. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε λιγότερα χαμένα σερβίς αλλά είχε και προβληματική υποδοχή, ενώ έκανε το ντεμπούτο του ο Μάρκος Γαλιώτος που αποκτήθηκε από τον Φοίνικα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο το 2024 και πλέον ετοιμάζονται για τον κρίσιμο αγώνα με την πολωνική ZAKSA στο Ρέντη που θα κρίνει και την συνέχεια του στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

newsit

Shares