Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

ΌΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΜΩΡΕΙ…

Αν κάτι έμεινε στη συνείδηση του μέσου Έλληνα που παρακολούθησε τη συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , ήταν η άποψη που διατύπωσε για την στάση των Γερμανών κατά τη διάρκεια των μνημονίων…

Κορύφωση της συμπεριφοράς τους , οι κινήσεις που αποσκοπούσαν στην τιμωρία του Ελληνικού λαού , κίνηση που θα αποτελούσε παράδειγμα στο μέλλον για άλλες χώρες που δε θα τηρούσαν τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Η άποψη αυτή φέρνει στο νου καταστάσεις από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, όπου η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ χρησιμοποίησε σιδερά πυγμή σε όσους δε δήλωναν υποταγή στα σχέδια του απόλυτου παγκόσμιου δολοφόνου.

Δεν αθωώνει κανείς από τους Έλληνες πολίτες , τις παθογένειες της χώρας μας κατά τα χρόνια της εικονικής ευμάρειας, όπου οι διορισμοί χωρίς προσόντα στο δημόσιο , τα ατελείωτα πάρτι νεοελληνικής ψευτοκουλτούρας αλλά και οι σπατάλες σε όλο το ευρύ φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήταν καθεστώς.

Όλα αυτά σαφώς και έχουν υπευθύνους, αλλά αυτό θα αποτελούσε ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Ωστόσο αυτό που προκαλεί οργή ,είναι η αίσθηση ότι ορισμένα μέτρα πάρθηκαν όχι προς την κατεύθυνση του εξ ορθολογισμού των δημόσιων οικονομικών της χώρας , αλλά προς την κατεύθυνση της τιμωρίας.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως η πολιτική της τιμωρίας έφερε τουλάχιστον 10.000 αυτοκτονίες ως κόστος για τους αδύνατους από την έναρξη του πρώτου μνημονίου , έως και τα τέλη του 2018. Όλα αυτά είναι δείγμα εικόνας για τους ανίσχυρους πολίτες – θύματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν , ως τιμωρία .

Το ζητούμενο σε μία οικονομική κρίση , όπως αυτή που έζησε και ζει ακόμα η χώρα μας , είναι το πολιτικό σύστημα να αντιλαμβάνεται τα λάθη του και η Ευρωπαϊκή οικογένεια , να λειτουργεί με τη λογική της εξυγίανσης και όχι με τη λογική της τιμωρίας.

Η «τιμωρία» μπορεί να σωφρονίσει ένα μικρό παιδί στα πρώτα του βήματα, να το παραδειγματίσει προς το καλύτερο, όταν σε αυτήν την τιμωρία υπάρχει η επικοινωνία , ο διάλογος τα μέσα που θα το κάνουν καλύτερο την επόμενη ημέρα. Η τιμωρία ως μέσο εκδίκησης ενός ολόκληρου έθνους , επειδή αισθάνονται ορισμένοι αισθήματα απέχθειας και μίσους , το μόνο που κάνει είναι απλά να καταστρέφει , αλλά και να δημιουργεί πάλι δυσάρεστες καταστάσεις και συνήθειες!

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Shares