Δευτέρα , 13 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Βιετνάμ: Η επανεκλογή του Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θα φέρει αλλαγές στην πολιτική της χώρας

Ο Νγκουγιέν Που Τρονγκ εξελέγη για τρίτη φορά γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.

Η επανεκλογή για περισσότερες από δύο φορές είναι πράγμα σπάνιο για την ηγεσία της χώρας. Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οικονομική πολιτική και την γεωπολιτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Η νεοκλεγείσα κεντρική επιτροπή προχώρησε, με την σειρά της, στην εκλογή δεκαοκτώ μελών του Πολιτικού Γραφείου, (Politburo).

Map of Vietnam

To Βιετνάμ, χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας 

To Πολιτικό Γραφείο θα ονομάσει μεμονωμένους υποψηφίους για τις θέσεις του πρωθυπουργού, του προέδρου και του επικεφαλής του κοινοβουλίου. Η βουλή θα ψηφίσει για τα άτομα που θα στελεχώσουν τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, αργότερα, μέσα στο 2021.

Ο ηλικίας 76 ετών Τρονγκ είναι γνωστός ως ένθερμος υπέρμαχος της καταπολέμησης της διαφθοράς ενώ υποστηρίζει με ζήλο τη συνεχή ενσωμάτωση του Βιετνάμ στην παγκόσμια οικονομία. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του καλούνται να φροντίσουν αμέσως για την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας, μία οικονομία που εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές και αυτό μέσα στο κλίμα της έξαρσης της πανδημίας.

A Coffee Drinker's Guide To Hanoi, Vietnam

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι 

Την ίδια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουν και να ελιχθούν στα “ταραγμένα ύδατα” που δημιουργεί η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, των δύο σπουδαιότερων εμπορικών της εταίρων καθώς και να διαχειριστούν το “καυτό” ζήτημα των διαφορών και των διεκδικήσεων που υπάρχουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Πηγή: Bloomberg

Του ειδικού συνεργάτη

Shares