Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ του ’86

Σε δημοπρασία πρόκειται να τεθεί το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1986, που κατέκτησε ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα! Η τελετή θα γίνει στην Γαλλία στις 6 Ιουνίου και θα την διεξάγει ο οίκος δημοπρασιών Aguttes.

Το βραβείο δεν σχετίζεται με εκείνο που έδινε την αντίστοιχη περίοδο το «France Football» και το οποίο με τις όποιες διαφοροποιήσεις συνεχίζει να δίνεται μέχρι σήμερα (ως το 1995 η απονομή αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές). Ο μύθος της Αργεντινής απέσπασε το δικό του βραβείο τότε, μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, όπου οδήγησε την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του 2ου βαρύτιμου τροπαίου της.

Αλησμόνητα είναι τα δύο του «χτυπήματα» (το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα») στον προημιτελικό με την Αγγλία. Άλλωστε, έχουν ήδη δημοπρατηθεί τόσο η φανέλα που φορούσε εκείνη την μέρα, όσο και η μπάλα του αγώνα. Η αξία της «Χρυσής Μπάλας» του Μαρανόντα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι θα αποσπάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

newsbreak

Shares