Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024

Ναυάγιο Ζακύνθου: Κλειστό και εφέτος για τους τουρίστες – Τι προβλέπει η ΚΥΑ


«Λουκέτο» και εφέτος στο εμβληματικό Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Κλειστό θα παραμείνει για άλλη μία χρονιά η παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, όπως προκύπτει από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τη 2α Μαΐου οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως και πέρυσι, οι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν με συγκεκριμένους περιορισμούς και αποστάσεις την παραλία και το πλάτωμα.

Το Ναυάγιο θα παραμείνει κλειστό, δηλαδή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση – αγκυροβολία πλωτών μέσων, ούτε και η λήψη θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόριο και νότιο) του Όρμου, ενώ, όσον αφορά το πάνω μέρος, απαγορεύεται η πρόσβαση στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και στο πλάτωμα που υφίσταται έμπροσθεν του πρανούς και συνορεύει με δρόμο πρόσβασης επισκεπτών, (με όριο απαγόρευσης απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς).

Για το θέμα μίλησε ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος επεσήμανε την «σπουδαιότητα της παραλίας του Ναυαγίου για τη Ζάκυνθο», ενώ τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται «όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που δεν είχαν γίνει ποτέ, ώστε να διασωθεί ένα από τα πλέον φωτογραφισμένα αξιοθέατα της χώρας μας».
Ακόμα, ο κ. Ακτύπης, αναφερόμενος στην ΚΥΑ που εκδόθηκε, σημείωσε ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στην παραλία είναι ακριβώς τα ίδια με τα περυσινά και όσον αφορά το πλάτωμα πάνω από την παραλία, απαγορεύθηκε η προσέγγιση σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από το πρανές», μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος, ο βουλευτής Ζακύνθου αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την προστασία των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τον χώρο από το πλάτωμα για φωτογραφήσουν την παραλία. «Ο Δήμος Ζακύνθου έβαλε προειδοποιητικές πινακίδες στο πλάτωμα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωράει το έργο της προστασίας με τον φράχτη», προσέθεσε.

 

newsbomb.gr

Shares