Τρίτη , 30 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Κρεμλίνο:Το ΝΑΤΟ αποδεικνύει πως ήταν σωστή η απόφαση της Ρωσίας για διακοπή διαλόγου

Αμετακίνητη από την παύση του διαλόγου με το ΝΑΤΟ η Μόσχα, καθώς οι ίδιες οι ενέργειες του μπλοκ, αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης.


Η Ρωσία είχε δίκιο που σταμάτησε τον επίσημο διάλογο με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, κάτι που επαληθεύεται από το αμυντικό σχέδιο της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν με τον πιο προφανή τρόπο την ορθότητα των αποφάσεων της Ρωσίας.

«Είναι απλά περιττό, δεν μπορεί να γίνει διάλογος σε τέτοιες συνθήκες και οι κινήσεις του ΝΑΤΟ το επιβεβαιώνουν αυτό για μια φορά» πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Τέλος, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε πως η Μόσχα «δεν είχε ποτέ αυταπάτες» για το ΝΑΤΟ και πιστεύει ότι η συμμαχία δημιουργήθηκε για να πυροδοτεί εντάσεις.
Προ ημερών, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε τονίσει πως η Ρωσία ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία απλά «αγνόησε» τη Μόσχα και είναι πλέον στο χέρι του να κάνει τα πρώτα βήματα για την ομαλοποίηση των σχέσεων.
«Το πιστεύουμε αυτό, καθώς δεν υποκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή με κάποια άλλη χώρα της Δύσης ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, κατηγορώντας τη συμμαχία ότι «έθαψε» το συμβούλιο Ρωσίας – ΝΑΤΟ, που θα διεξαγόταν για να γίνουν έκτακτες διαβουλεύσεις για τις διάφορες κρίσεις στις διμερείς σχέσεις.
Ο κ. Λαβρόφ πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο και το ΝΑΤΟ δεν είχαν καμία συνομιλία για αρκετό χρονικό διάστημα πριν η Ρωσία αποφασίσει να διακόψει τις διμερείς επαφές, αναστέλλοντας τη λειτουργία του Γραφείου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ στη Μόσχα στις 18 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε την αντίδραση της Δύσης στη λήξη των διμερών επαφών μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τη μια προσπάθεια να επιρριφθούν αλλού οι ευθύνες και σημάδι έλλειψης διπλωματικής κουλτούρας.
sputniknews.gr
Shares