Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Καθαρίζει το Ντονμπάς και στρώνει το έδαφος για Οδησσό η Ρωσία: Μεγάλο χτύπημα κατά ουκρανικής μονάδας πεζοναυτών – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί(vid)

Η γραμμή Klinovoye – Pokrovskoye ζει μέρες του Β’ΠΠ!

Αποσαθρώνεται η ουκρανική άμυνα σε Bakhmut και Soledar καθώς πριν λίγο ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τον ισχυρά οχυρωμένο οικισμό Berestovoye μετά την προ 24 ωρών επίθεση που ξεκίνησαν στα βορειοανατολικά του Soledar χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δυτικά σημεία της εμπόλεμης ζώνης έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Μάλιστα το ρωσικό χτύπημα κατά επίλεκτης μονάδας των ουκρανικών δυνάμεων Dachnoye, στην περιοχή της Οδησσού οδήγησε στο θάνατο άνω των 200 Ουκρανών πεζοναυτών σημαίνει ότι η Μόσχα δεν θέλει να δείξει την κύρια κατεύθυνση της επίθεσης τους αν δηλαδή κινηθεί στην κατάληψη του Χαρκόβου ή προς την Οδησσό μετατρέποντας την Ουκρανία σε περίκλειστο κράτος.

Μετά από την προαναφερόμενη νίκη στο Berestovoye, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις προωθημένες θέσεις των Ουκρανών στα περίχωρα της πόλης με τις συγκρούσεις πλέον να διεξάγονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Artemovsk-Soledar-Seversk.

Τα ρωσικά πυρά κατά του Soledar (σημαντικός κόμβος μεταφορών) είναι συνεχή, σφοδρά και από πολλές κατευθύνει κάτι που έχει οδηγήσει σε οξύ πρόβλημα τους προγραμματισμούς του Κιέβου που απλά μένουν συνεχώς μέσα στα ορύγματά τους.

Ειδικά η γραμμή Klinovoye – Pokrovskoye ζει μέρες του Β’ΠΠ καθώς εκεί, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ρίξει όλο το βάρος συγκεντρώνοντας εντυπωσιακές δυνάμεις αλλά και όσα δυτικά όπλα μπορούν συγκεντρώσουν στην προσπάθεια τους να συγκρατήσουν την επίθεση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Την προηγούμενη μέρα το χωριό Staromayorskoe πέρασε υπό τον έλεγχο των ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ουσιαστικά χάσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αναγνώριση μέσω drones σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Στο Soledar στα βόρεια του Ντονέτσκ, ο ρωσικός στρατός έπληξε μια μεγάλη αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών του πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η αποθήκη ανήκε στην 14η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Soledar. Ως αποτέλεσμα η ουκρανική Ταξιαρχία έχασε 19 τεθωρακισμένα οχήματα και 40 στρατιώτες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές αρχές κινητοποιούν τον τοπικό πληθυσμό για να αναπληρώσουν τις μεγάλες απώλειες στην περιοχή.

https://twitter.com/i/status/1549786490376445954

Βομβαρδίστηκε η βάση Πεζοναυτών – 200 νεκροί

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό της βάσης των Ουκρανών Πεζοναυτών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων και της αεροπορίας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με τον ρωσικό στρατό να προχωρά σε χτύπημα ακριβείας στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του ουκρανικού στρατού στο χωριό Dachnoye, στην περιοχή της Οδησσού.

Το προσωρινό σημείο ανάπτυξης χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση εφέδρων. Ως αποτέλεσμα του κτυπήματος, περισσότεροι από 200 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν.

-Επιπλέον, ένα αμερικανικής κατασκευής αντιπλοϊκό σύστημα Harpoon που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία καταστράφηκε κοντά στην Οδησσό. Νωρίτερα, το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε ήδη αναφέρει την καταστροφή ακόμη μιας αποθήκης με πυραύλους Harpoon κοντά στο χωριό Berezan, βορειοδυτικά της Οδησσού.

Σύμφωνα την ανακοίνωση, στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν στους οικισμούς των περιοχών Yavkino, Bereznegovatoe, Visunsk, Kaluga, στην περιοχή Νικολάεφ  καθώς και στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ όπου ήταν οι έδρες διοικητικών μονάδων δύο ταξιαρχιών και ειδικότερα, οι θέσεις διοίκησης της 63ης μηχανοποιημένης και 61ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού.

Κτυπήθηκε η 128η και η 92η ταξιαρχία: Χάρκοβο ή Οδησσός;

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, με τη σειρά τους, αναχαίτισαν τέσσερα drones και εννέα βλήματα Uragan MLRS στις περιοχές Ντονέτσκ, Χάρκοβο και Χερσώνα δυσκολεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους Ουκρανούς που δεν γνωρίζουν που να συγκεντρώσουν τα δυτικά όπλα που παραλαμβάνουν ώστε να προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή ρωσικά μαχητικά κατέρριψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη στην περιοχή του Μικολάιβ και στο Ντονμπάς, ένα MiG-29 και ένα Su-25 ενώ μαζί με το πυροβολικό έπληξαν θέσεις διοίκησης, και εχθρικές θέσεις σε όλη τη γραμμή επαφής. Οκτώ αποθήκες πυρομαχικών και δύο αποθήκες καυσίμων καταστράφηκαν.

Παράλληλα κτυπήθηκαν πέντε ουκρανικές πυροβολαρχίες Grad της 48ης και 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, έξι πυροβολαρχίες πυροβολικού με D-20 και εννέα πυροβολαρχίες  D-30 στις περιοχές του Κουράχοβο, Novomikhailovka, Konstantinovka και Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η Αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν την 128η ορεινή ταξιαρχία που επιχείρησε επίθεση στην περιοχή Verkhnekamenskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και την 92η μηχανοποιημένη ταξιαρχία στην περιοχή Dolzhik, στην περιοχή Χάρκοβο.

Δείτε τους χάρτες

Image
Image
Image
pronews.gr

 

Shares