Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει το Σάββατο – Το πρώτο «κύμα» με καταιγίδες και χιόνια

Από το Σάββατο ξεκινά η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας – Θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, με βροχές καταιγίδες, αλλά και χιόνια.

Ξεκινώντας με σταδιακή επιδείνωση από απόψε το βράδυ, η οποία θα ενταθεί το Σάββατο (8/1) με ισχυρές βροχές, χαλάζι, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια στα ορεινά, θα παρουσιάσει ο καιρός.

Το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας

Εξήγησε ότι η νέα κακοκαιρία -που θα διαρκέσει- σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας».

Σύμφωνα με τη πρόγνωση θα υπάρξουν δύο κύματα κακοκαιρίας το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που δείχνει να είναι πιο ισχυρό και ικανό να προκαλέσει προβλήματα ενώ θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου θα επηρεαστούμε από αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία προσθέτοντας ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική».

Moderna – Παραδοχή του διευθυντή της φαρμακευτικής ότι θα χρειαστεί και η 4η δόση

Πηγή: newsbomb.gr

Shares