Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας μεταφέρεται και στην «μεγάλη οθόνη» – Προπαγανδιστική κινεζική ταινία για την ”ήττα του αμερικανικού στρατού”

Μια κινεζική προπαγανδιστική ταινία που απεικονίζει την ήττα του αμερικανικού στρατού έχει γίνει η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών.

Το τρίωρο πολεμικό έπος, «The Battle at Lake Changjin», έχει βγάλει 892 εκατομμύρια δολάρια στην κομμουνιστική χώρα από τότε που κυκλοφόρησε εκεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πλέον έχει ξεπεράσει την ταινία δράσης του 2017 «Wolf Warrior II», η οποία προηγουμένως κατείχε το ρεκόρ για την κινεζική ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις, με εισπράξεις 882 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office.

Καθώς το κινεζικό box office είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, το «The Battle at Lake Changjin» είναι επίσης πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2021 παγκοσμίως, σύμφωνα με το Variety.

Ξεπέρασε ακόμη και την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, «No Time To Die», το οποίο έχει εισπράξει μόλις 700 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Η ταινία βασίζεται στη μάχη της δεξαμενής Chosin — μια στρατιωτική εκστρατεία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Η βίαιη μάχη των 17 ημερών έλαβε χώρα στα τέλη του 1950, λίγο μετά την είσοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον πόλεμο για την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, 120.000 κινεζικοί στρατιώτες κατάφεραν να περικυκλώσουν και να επιτεθούν στις δυνάμεις των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ενώ οι Αμερικανοί κατάφεραν τελικά να απελευθερωθούν, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, σηματοδοτώντας την πλήρη αποχώρησή τους από τη Βόρεια Κορέα.

Η «Μάχη στη Λίμνη Changjin» – η παραγωγή της οποίας κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια – χρηματοδοτήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία λέγεται ότι χαίρεται για την επιτυχία της προπαγανδιστικής ταινίας.

Το Variety αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Zhao Lijian έστειλε συγχαρητήρια στον Wu Jing, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας.

Η κυκλοφορία της ταινίας έρχεται εν μέσω αυξανόμενης εχθρότητας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «εξετάζει» ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με τη χώρα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares