Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Η ηλικία δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του Μπάιντεν

Η ηλικία δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του Μπάιντεν – H μεγαλύτερη αποτυχία του σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Οι αμερικανοί πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για την οικονομία και αυτό είναι το βασικό ζήτημα που θα επηρεάσει την ψήφο τους.

Ο Τζο Μπάιντεν συχνά παρουσιάζεται ως ακατάλληλος για μια νέα προεδρική θητεία λόγω της ηλικίας του και της πνευματικής του διαύγειας. Είναι γεγονός πως πολλοί Αμερικανοί σε δημοσκοπήσεις συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες, ωστόσο η μεγαλύτερη απογοήτευση των ψηφοφόρων προς το πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν πηγάζει από ένα πολύ σημαντικότερο ζήτημα.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξιολογείται με αρνητικό πρόσημο για τις επιδόσεις της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομίας σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση (FT-Michigan Ross) που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου, το 59% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει τους χειρισμούς του στο μέτωπο της οικονομίας, ενώ το 67% θεωρεί ότι οι οικονομικές συνθήκες σήμερα στις ΗΠΑ δεν είναι καλές.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών (80%), το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι ο πληθωρισμός και ειδικότερα (για το 72%) οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Το πρόβλημα του πληθωρισμού βρίσκεται στην κορυφή των ζητημάτων που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα επηρεάσουν την ψήφο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Μάλιστα και το δεύτερο και το τρίτο κρισιμότερο ζήτημα σχετίζεται με την οικονομία και αφορά το κόστος στη στέγαση και την αύξηση στην τιμή των καυσίμων.

Shares