Σάββατο , 27 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

«Γαλάζιο» σκάνδαλο στον ΔΕΔΔΗΕ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις ένα σκάνδαλο, καθώς η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει μετατρέψει το κράτος σε λάφυρο που προσφέρεται για τον πλουτισμό και το βόλεμα των ημετέρων!

Οπως πληροφορούμαστε, από τη μακρά λίστα προσλήψεων και βολέματος των «γαλάζιων» παιδιών δεν εξαιρέθηκε ούτε ο διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Εκεί, όπως όλα δείχνουν, το «γαλάζιο» κράτος φρόντισε να προσλάβει -ή καλύτερα να φορτώσει- έναν δικό του άνθρωπο, απλώνοντας στα πόδια του ένα τσουβάλι λεφτά και προκλητικά προνόμια, μέσα από διαδοχικές συμβάσεις.

Η αμοιβή του συγκεκριμένου… κομματικού παιδιού ζαλίζει.

Η ιστορία αρχίζει το 2020, όταν συγκεκριμένος υπάλληλος μετατίθεται στον ΔΕΔΔΗΕ, επί της οδού Συγγρού, και υπογράφει μια ηγεμονική σύμβαση που προβλέπει μισθό ύψους 5.600 ευρώ, παραχώρηση εταιρικού οχήματος προηγμένης τεχνολογίας, ενώ την ίδια ώρα λαμβάνει παράνομα υπερωρίες, κυριακάτικες προσαυξήσεις, αλλά και εκτός έδρας.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, μάλιστα, είναι πως το συγκεκριμένο κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί κάποιο εργοτάξιο, αλλά γραφεία διοίκησης, κάτι που σημαίνει πως δεν δικαιολογούνται αυτές οι υπερωρίες, καθώς λειτουργεί με ωράριο.

Για να φτάσει, άλλωστε, στη συγκεκριμένη υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ και να αναλάβει μια τόσο υψηλή και προσοδοφόρα θέση ο συγκεκριμένος άνθρωπος, επιστρατεύτηκαν λιτοί και δεμένοι και έγιναν άρον άρον μεταθέσεις επί μεταθέσεων.

Και όλα αυτά δεν έγιναν για κάποιο στέλεχος πρώτης γραμμής ή για κάποιον άνθρωπο που… γνωρίζει την αγορά, αλλά για έναν υπάλληλο έτοιμο προς συνταξιοδότηση, ο οποίος όλα τα χρόνια της ζωής του σχετιζόταν -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- με το Ελληνικό Δημόσιο.

Η κατάσταση, όμως, γίνεται όλο και χειρότερη, αφού, όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος βγήκε στη σύνταξη, τότε του έγινε πάλι ειδική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία θα ελάμβανε 5.700 ευρώ μηνιαίως για έναν χρόνο!

Το συγκεκριμένο στέλεχος, μάλιστα, είναι τόσο αγαπητό στη διοίκηση, που στη συνέχεια, όταν έληξε η νέα σύμβασή του, έσπευσαν να την ανανεώσουν με αμοιβή 5.713 ευρώ για ακόμα έναν μήνα, ώστε ο συγκεκριμένος να μη χάσει… μηνιάτικο! Τόσο αναγκαίος, σημαντικός και χρήσιμος ήταν για τον οργανισμό.

Σήμερα ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολαμβάνει μια μοναδική σύμβαση ύψους 8.000 ευρώ για όλο το 2023, προκαλώντας και την οργή των υπολοίπων υπαλλήλων. Μήπως ήρθε η ώρα να ελεγχθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία;

Πηγή: newsbreak
Shares