Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

FIBA: Εκτός διεκδίκησης του Eurobasket 2025 η Ρωσία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA (Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) έθεσε τη Ρωσία εκτός από τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Eurobasket 2025.

Μετά τις αρχικές αποφάσεις της FIBA ​​που ανακοινώθηκαν χθες, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA ​​Europe συνήλθε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, για να λάβει περαιτέρω απαραίτητες αποφάσεις ενόψει των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία.
Η Επιτροπή αναφέρει πως έλαβε αυτές τις αποφάσεις για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των αγώνων και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της FIBA ​​στις διοργανώσεις της FIBA ​​Europe με άμεση ισχύ και ως εξής:

Να μην επιτρέπεται η συμμετοχή ρωσικών ομάδων σε διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA ​​Europe μέχρι νεωτέρας

Να μην επιτρέπεται η συμμετοχή Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων, των εποπτών, των διαιτητών κ.λπ. στις διοργανώσεις της FIBA ​​Europe μέχρι νεωτέρας.

Όλοι οι αγώνες των ουκρανικών συλλόγων στις διοργανώσεις συλλόγων της FIBA ​​Europe πρέπει να παίζονται εκτός της επικράτειας της Ουκρανίας αλλά εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αναστέλλει την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ της FIBA ​​2025, ενώ η διαδικασία υποβολής προσφορών θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

sputniknews.gr
Shares