Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Επεισόδια στη Γαλλία: Στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες – Μάχη με τους αστυνομικούς…

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε η Γαλλία, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους ζητώντας περισσότερη κοινωνική πολιτική.Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ηρθε αντιμέτωπη με μαζικές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια από τις βασικές δεσμεύσεις της προεδρίας του.

Εικόνα παράλυσης, ως προς το κλείσιμο συγκοινωνιών, παρουσίασε το Παρίσι, ενώ δεν έλειψε η μάχη διαμαρτυρόμενων με αστυνομικούς αλλά και οι προσαγωγές.

Η συνδικαλιστική ένωση CGT ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Γαλλίας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε, από την πλευρά του, 806.000 διαδηλωτές.

Στο Παρίσι, με τις μνήμες νωπές από τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», η πορεία πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 6.000 αστυνομικών.

Συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου ξέσπασαν κοντά στην πλατεία της Δημοκρατίας, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απαντήσουν στις ρίψεις αντικειμένων εναντίον τους.

Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 100 προσαγωγές.
protothema.gr

Shares