Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Έκαναν το Κίεβο “Κόσσοβο” οι Ρώσοι – Καταστράφηκαν υποδομές “κρίσιμης σημασίας”

Υποδομές καίριας σημασίας στην περιφέρεια του Κιέβου χτυπήθηκαν από ρωσικά UAVs σήμερα, Πέμπτη, ανακοίνωσε ο Κύριλλος Τιμοσένκο, υποδιευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Νέα επίθεση με drones – καμικάζι εναντίον υποδομών κρίσιμης σημασίας», ανέφερε ο κ. Τιμοσένκο μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Η Ουκρανία καταγγέλλει επιθέσεις με ιρανικής κατασκευής UAVs τύπου Σαχίντ-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Οι αρχές προέτρεψαν τους ανθρώπους να παραμείνουν σε καταφύγια «μέχρι να σταματήσει η σειρήνα της αεροπορικής επιδρομής», ανέφερε η κυβέρνηση.

Η διοίκηση δεν είπε εάν υπήρξαν τραυματισμοί ή αναφορές για ζημιές από την επίθεση, η οποία έπεται τριών συνεχόμενων ημερών από θανατηφόρα ρωσικά πλήγματα σε στόχους αμάχων σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως βομβαρδίστηκε οικισμός, προσθέτοντας πως «σωστικά συνεργεία ήδη εργάζονται επιτόπου», χωρίς να δώσει ούτε αυτή περισσότερες λεπτομέρειες για το τι βομβαρδίστηκε, ή πού ακριβώς.

 

cnn.gr

Shares