Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Εισβολή ιερόσυλων και σε δεύτερη εκκλησία στην Ζάκυνθο

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο, μια εκκλησία στη Ζάκυνθο έγινε στόχος ιερόσυλων. Μάλιστα, ήταν η έκτη φορά που εισβάλλουν διαρρήκτες στο ναό της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Δράκα! Οι άγνωστοι εισβολείς αναστάτωσαν τους χώρους, αλλά δεν βρήκαν αυτά που ήθελαν και προκάλεσαν ζημιές.

Η εκκλησία ήταν κλειστή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες κι έτσι είναι άγνωστο πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη. Οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου, πιθανότατα με βαριοπούλα και μπήκαν στο ναό όπου άνοιξαν συρτάρια και άδειασαν το περιεχόμενό τους, έριξαν εικόνες στο δάπεδο και έσπασαν το ξύλινο παγκάρι, αλλά δεν βρήκαν παραπάνω από 20 ευρώ. Φαίνεται, όμως ότι δεν… ικανοποιήθηκαν και έσπασαν τα τζάμια της εκκλησίας, διέλυσαν την καθέδρα και γκρέμισαν ένα εξωτερικό φανάρι!

Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αυτοψία στους χώρους της εκκλησίας, ενώ οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους άγνωστους ιερόσυλους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τους ίδιους που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Βουγιάτο της Ζακύνθου παραβιάζοντας και τις τρεις πόρτες, αναστάτωσαν το ιερό πετώντας στο δάπεδο τα ιερά σκεύη, έσπασαν τα εικονίσματα και έκλεψαν έναν χρυσό σταυρό, ένα επάργυρο βάζο και μερικά κέρματα από το παγκάρι.

 

πρωτο θεμα

Shares