Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Χαμός στην Βουλή!Πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με μετοχές σε Facebook, Apple, Ford και Disney…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Πόθεν Έσχες, του πρώην υπουργικού ζεύγους του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου…

Στα Πόθεν Έσχες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, η πρώην υφυπουργός Εργασίας και ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται με ένα ιδιαίτερα… πλούσιο χαρτοφυλάκιο.

Σ’ αυτό, περιλαμβάνονται μετοχές παγκόσμιων κολοσσών, όπως το Facebook, η Apple, η Ford και η Walt Disney. Πιο συγκεκριμένα η Ράνια Αντωνοπούλου εμφανίζεται κάτοχος 200 μετοχών της Facebook που αξίζουν σήμερα 35.000 δολάρια. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι κάτοχος άλλων 200 μετοχών της Apple αξίας, επίσης 35.000 δολαρίων.

Οι μόλις 5 μετοχές της Ford έχουν αξία μόλις 60 δολαρίων, ενώ οι 102 της Walt Disney σχεδόν 11.000 δολάρια.

Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου εμφανίζουν εισοδήματα περίπου 120.000 ευρώ, χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 3.3 εκατ. δολαρίων (μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι το ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης του κ. Παπαδημητρίου που αποτιμάται 2,8 εκατ. δολάρια), καταθέσεις ύψους 72.000 ευρώ και 270.000 δολαρίων.

Τέλος, το ζεύγος έχει στην κατοχή του, 6 ακίνητα σε Αττική και Κυκλάδες και 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ράνια Αντωνοπούλου παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν έγινε γνωστό ότι λάμβανε επιδότηση ενοικίου, ποσό που τελικώς δεσμεύτηκε να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο. Λίγο αργότερα, παραιτήθηκε και ο σύζυγός της και υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Πηγή:reader.gr

Shares