Κυριακή , 28 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Άρειος Πάγος – Σε αναμονή η υπόθεση εταιρείας Κασσελάκη

Σε στάση αναμονής βρίσκονται τόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετά τη γνωστοποίηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό (ΗΠΑ), κάτι που φέρεται ότι δεν είναι συμβατό με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό, εάν και εφόσον θεωρηθεί ότι αντιμετωπίζεται κάποιο αδίκημα, αυτό δεν είναι σε επίπεδο κακουργήματος, αλλά πλημμελήματος. Εξάλλου, πρέπει να ερευνηθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) εάν η εταιρεία του προέδρυ του ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι έδρα την αλλοδαπή ή είναι «εξωχώρια εταιρία» (offshore) και εάν νόμιμα εισήχθησαν στην Ελλάδα χρηματικά ποσά με αποστολέα την εταιρεία αυτή.

Επίσης, δεν αποκλείεται να δραστηριοποιηθεί η Οικονομική Εισαγγελία, όπως δεν αποκλείεται να κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάποια μήνυση για το επίμαχο ζήτημα. Παράλληλα, θα ερευνηθεί αν ο κ. Κασσελάκης δανειοδότησε με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες κομματικό ΜΜΕ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να τους χορηγηθεί το δώρο-επίδομα Χριστουγέννων.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι το θέμα υπάγεται και στην αρμοδιότητα της Βουλή η οποία πρέπει να ελέγξει τη δήλωση του πόθεν έσχες (περιουσιακής κ.λπ. κατάστασης) του κ. Κασσελάκη, εφόσον έχει υποβάλλει.

Όμως, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και έτσι θα πρέπει να ερευνηθεί εάν μπορούσε, εφόσον έχει εταιρεία στην αλλοδαπή, να αναλάβει καθήκοντα αρχηγού κόμματος ή έπρεπε πρώτα να μεταβιβάσει την εταιρεία και εν συνεχεία να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε, εξέλιξη, η οποία όμως δεν αναμένεται να είναι άμεση, καθώς δεν εκτιμάται ότι είναι μείζον θέματα, καθώς μάλιστα -εφόσον αντιμετωπιστεί- θα είναι σε επίπεδο πλημμελήματος.

 

cnn.gr

Shares