Δευτέρα , 13 Μαΐου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε κατά λάθος τις διευθύνσεις 1.000 επιφανών προσωπικοτήτων…

Η κυβέρνηση δημοσίευσε κατά λάθος τις διευθύνσεις των σπιτιών περισσότερων από 1.000 παραληπτών των Βραβείων του Νέου Έτους (New Years Honours), συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως ο Έλτον Τζον και ο Μπεν Στόουκς…

Τις διευθύνσεις όπου κατοικούν περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες, οι οποίες πρόκειται να βραβευθούν στο πλαίσιο των τιμητικών New Years Honours, έδωσε στη δημοσιότητα κατά λάθος η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κατάλογος δημοσιεύτηκε για λίγο σε κυβερνητικό ιστότοπο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε επισκέφθηκε τη σελίδα να τον κατεβάσει, μαζί με τις διευθύνσεις των προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων η σεφ και συγγραφέας Ναντίγια Χουσέν, ο αθλητής του κρίκετ Μπεν Στόουκς, ο πολιτικός Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, αλλά και ο Έλτον Τζον.

«Μια έκδοση της λίστας δημοσιεύθηκε από λάθος περιέχοντας τις διευθύνσεις των παραληπτών (σ.σ. των βραβεύσεων)», παραδέχθηκε εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λίστα αποσύρθηκε το συντομότερο.

«Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσους επηρεάζονται και εξετάζουμε πώς συνέβη αυτό» συνέχισε.

Το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης (ICO) επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν από την κυβέρνηση και αναζητεί απαντήσεις στις αναφορές για παραβίαση δεδομένων.

Η Σίλκι Κάρλο, διευθύντρια της ομάδας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής Big Brother Watch, δήλωσε στην Independent ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός πως άνθρωποι που λαμβάνουν μερικές από τις πιο τιμητικές βραβεύσεις βρέθηκαν εκτεθειμένοι.

«Είναι ένα φρικτό και αδικαιολόγητο λάθος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον νέο νόμο περί προστασίας δεδομένων που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το περασμένο έτος» πρόσθεσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στους κυβερνώντες.

Τον Ιούλιο, η ICO έκανε γνωστή την πρόθεσή της να τιμωρήσει τη British Airways με πρόστιμο 215 εκατ. ευρώ για παραβίαση δεδομένων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που θα έχει επιβληθεί ποτέ από τη ρυθμιστική αρχή, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

protothema.gr

Shares