Τελευταία Νέα

Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» πιθανή στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία

lavrov

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να πείσει τον Ερντογάν να παραιτηθεί από τις συζητήσεις για μια νέα στρατιωτική εκστρατεία στην Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι μια κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην Συρία θα είναι «απαράδεκτη», θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί από τις συζητήσεις για μια νέα στρατιωτική εκστρατεία στην Συρία.

Μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Μόσχα με τον Σύρο ομόλογο του Φαϊζάλ Μεκντάτ, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία και η Συρία επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για «να αποτρέψουν μια νέα στρατιωτική δράση».

Πριν από μερικές ημέρες, μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε πως η χώρα του «δεν έχει βλέψεις» κατά του συριακού εδάφους. «Δεν έχουμε βλέψεις επί του συριακού εδάφους (…) Το καθεστώς (της Δαμασκού) πρέπει να το γνωρίζει», δήλωσε στους δημοσιογράφους εν πτήσει, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει τον διάλογο και την διπλωματία στην Συρία.

Η Αγκυρα υποστηρίζει πλευρές της αντιπολίτευσης στον πόλεμο ης Συρίας. Η Δαμασκός κατηγορεί την Αγκυρα ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Συρία.

Ο Ερντογάν έχει απειλήσει και πάλι φέτος με νέα στρατιωτική επιχείρηση στην βόρεια Συρία. Από το 2016, η Τουρκία έχει βοηθήσει τους σύρους συμμάχους της να καταλάβουν μεγάλες εκτάσεις στην βόρεια Συρία και έχει διεισδύσει σε μία ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων από τα τουρκοσυριακά σύνορα, θέτοντας ως κύριο στόχο της κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, τις οποίες θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: protothema.gr

Shares