Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Στα «χέρια» της ΕΥΠ Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο! ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ…

To σενάριο Θερμού Επεισοδίου με την Τουρκία απασχολεί την ΕΥΠ η οποία έχει ενημερώσει το Λιμενικό για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι μεταναστευτικές ροές ως πρόσχημα για ‘σύγκρουση’ Ελλάδας-Τουρκίας.‘Σύγκρουση’ μιας και δεν υπονοούμε πόλεμο, αλλά θερμό επεισόδιο. Μακριά από εμάς η κινδυνολογία.
Αυτό που φοβάται η ΕΥΠ και γι αυτό έχει ενημερώσει το Λιμενικό είναι το ενδεχόμενο να φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από την Συρία να οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, πάνω σε βραχονησίδα που έχει επιλεγεί από την μυστική υπηρεσία της Τουρκίας.
Σε απόσταση διακριτική και μικρή θα βρίσκεται τουρκικό σκάφος το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση «διάσωσης» οδηγώντας τους ναυαγούς πάνω στην βραχονησίδα, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι… τουρκική.
Εκεί θα υπάρξει αντίσταση-αντίδραση από το ελληνικό Λιμενικό και ο φόβος κλιμάκωσης και θερμού επεισοδίου είναι μεγάλος. Όλα αυτά που διαβάζεται δεν είναι καινούρια.
Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, για προφανείς λόγους, στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό οι κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού, παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ και η Αστυνομία στα νησιά βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να υπάρξει συγχρονισμός όλων των αρχών ασφαλείας.

Shares