Σάββατο , 29 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για αυτά τα παιδιά! Η απάντηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα που αποβλήθηκαν επειδή τραγούδησαν για τη Μακεδονία μας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος έχει προκληθεί από την κίνηση του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλει έξι μαθητές, επειδή την ώρα της παρέλασης την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.

Οι μαθητές με δική τους πρωτοβουλία αποκόπηκαν από την παρέλαση και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή», ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν, με αιτιολογία ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης.

Οι έξι μαθητές έδωσαν τη δική τους απάντηση, λέγοντας ότι δεν έκαναν τίποτα μεμπτό.

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό… μας τρενάρανε, όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως… πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares