Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!Χάνονται 4.500.000 ελαιόδενδρα μόνο στην Κέρκυρα…

H αποκάλυψη-βόμβα προκαλεί οφείλει να προκαλέσει έντονη ανησυχία κι εγρήγορση στους αρμόδιους.

Παραθέτουμε την αποκάλυψη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ένας ανεκτίμητος θησαυρός στην Κέρκυρα χάνεται για το μικρό και μεσαίο ελαιοπαραγωγό στο βωμό της ΚΑΠ και της ΕΕ. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς παραδίδοντας παραγωγικό χώρο ιδιαίτερης διατροφικής αξίας και με υψηλές προοπτικές κερδοφορίας στα λιμνάζοντα κεφάλαια των πολυεθνικών. Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της ΠΙΝ αξίας 24.000.000 ευρώ που για τις πραγματικές ανάγκες των ελαιοπαραγωγών διαθέτει ψίχουλα ενώ απουσιάζει κάθε έργο υποδομής όπως εκσυγχρονισμός του ελαιώνα, αγροτική οδοποιία, άρδευση κλπ.

Προγράμματα για νέους και παλιούς αγρότες απαιτούν προϋποθέσεις σε εκτάσεις απαγορευτικές για τους περισσότερους, έξοδα σχεδίων βελτίωσης και χρόνια καθυστέρηση αποπληρωμής ενισχύουν τη λογική της ατομικής πρωτοβουλίας ή της ομάδας παραγωγών αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι μέτρα που θα ενισχύσουν το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τις παρέχει η αγωνιστική συμμετοχή των κερκυραίων ελαιοπαραγωγών προσπαθεί να παρέμβει για λύσεις τόσο σε πανελλαδικό αγωνιστικό πλαίσιο με τα αιτήματα του συντονιστικού της Νίκαιας όσο και τοπικά παρεμβαίνοντας αγωνιστικά στην περιφέρεια και στο δήμο, η στάση και των δύο φορέων της τοπικής διοίκησης δεν ξεφεύγει χιλιοστό από τις κυβερνητικές κατευθύνσεις υπόσχονται, συμπαθούν, κατανοούν και συμβάλλουν αποφασιστικά στην εγκατάλειψη του ελαιώνα και στο ξεκλήρισμα των μικρών ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία όπως είναι ξεκάθαρα και τα νέα μέτρα για το αφορολόγητο, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, την περικοπή των συντάξεων και την κάθετη πτώση της τιμής του λαδιού. Συνάδελφοι αν δε δείξουμε τις αγωνιστικές δυνατότητες που έχουμε, κάθε Αύγουστος για δεκαετίες θα είναι και πιο δύσκολος, θα αλλάξουν όνομα στα μνημόνια αλλά η πολιτική θα είναι ίδια. Τώρα μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις αν οργανωθούμε στους αγροτικούς συλλόγους αν αγωνιστούμε μαζικά στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού μας».

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares