Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Αλευροβιομηχανία ΑΝΤΕΞΕ δύο παγκοσμίους πολέμους και τη ΛΥΓΙΣΑΝ… οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε γνωστή αλευροβιομηχανία. Πρόκειται για την εταιρεία Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτου – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε, η οποία ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων.Η αίτηση πτώχευσης έλαβε αριθμό κατάθεσης 173/16.11.2018 και ορίστηκε δικάσιμος για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο: «Για την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Προεδρεύων Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Λάρισας, την 19/11/2018, δέχτηκε την προσωρινή διαταγή. Διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων και την απαγόρευση της διάθεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) της υπ’ αριθμ. κατάθεσης 791/2018 αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων (αρ.10 ΠτΚ), που ορίστηκε να συζητηθεί την 18/01/2019, και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης κατά την ως άνω ορισθείσα ημερομηνία».

Η ιστορική επιχείρηση
Η επιχείρηση είναι γνωστή για την ιστορία της που μετράει πάνω από 100 χρόνια.

Ξεκίνησε το 1907 με τη δημιουργία του πρώτου πετρόμυλου και ίδρυση της εταιρείας από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη. Στην αρχή της λειτουργίας της απασχολούσε τρία άτομα προσωπικό και είχε παραγωγή 1 τόνο αλεύρι την ώρα.

Το 1951 φωτιά καταστρέφει ολοσχερώς τον πετρόμυλο και δύο χρόνια αργότερα στη θέση Τούμπα του Τυρνάβου κτίζεται ο νέος πετρόμυλος της οικογένειας.

Το 1961 οι κληρονόμοι Υιοί Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη συστήνουν την «Κοινωνία αδελφών Χατζηκρανιώτη». Συγχρόνως συστήνεται ομόρρυθμος εταιρία με την επωνυμία «ΥΙΟΙ Ε. Χατζηκρανιώτη Ο.Ε.», με αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή αλεύρων και έδρα την πόλη του Τυρνάβου, εταιρία στην οποία συμμετείχε και η Μαρία Χατζηκρανιώτη.

Αργότερα συστήνεται η Εταιρία «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» η οποία προήλθε από συγχώνευση της ανωτέρω ομόρρυθμης εταιρίας και της «Κοινωνίας αδελφών Χατζηκρανιώτη».

Το 1990 αρχίζει να επεκτείνεται το δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό ιδρύεται το 1993 γραφείο στη Θεσσαλονίκη, για να επιβλέπει το δίκτυο πωλήσεών της στη Βόρεια Ελλάδα.

Την 27η Δεκεμβρίου 1999 αποφασίστηκε η εισαγωγή της εταιρείας στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αίτηση πτώχευσης
Η εταιρεία Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτου – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε, ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/10/2018 αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων. Σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. κατατέθηκαν οι σχετικές αιτήσεις.

Η αίτηση πτώχευσης έλαβε αριθμό κατάθεσης 173/16.11.2018 και ορίστηκε δικάσιμος για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας).

Για την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Προεδρεύων Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Λάρισας, την 19/11/2018, δέχτηκε την προσωρινή διαταγή.

Διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων και την απαγόρευση της διάθεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) της υπ’ αριθμ. κατάθεσης 791/2018 αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων (αρ.10 ΠτΚ), που ορίστηκε να συζητηθεί την 18/01/2019, και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης κατά την ως άνω ορισθείσα ημερομηνία.
newsbeast.gr

Shares