Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αυξήσεις μισθών μόνο στο Δημόσιο! Συμβασιούχοι και μετακλητοί υπάλληλοι σε βουλευτικά γραφεία και υπουργεία δεν ξέρουν τι είναι κρίση…

Ενώ ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει μισθό πείνας στα 500 ευρώ άλλοι πήραν αυξήσεις σχεδόν 17% Η κρίση δεν άγγιξε το Δημόσιο που έφτασε τους μισθούς των δικών τους παιδιών στα 1.500 ευρώ Μετακλητοί υπάλληλοι και συμβασιούχοι εν μέσω κρίσης είχαν αυξήσεις σχεδόν 17% Παιδιά ενός κατώτερου Θεού όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με μειώσεις 3%Τα στοιχεία από την Εργάνη δείχνουν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με τις θέσεις και τους μισθούς στο Δημόσιο. Τα στοιχεία από την τριετία 2014-2017 δείχνουν αυξήσεις μόνο στο Δημόσιο. Για την ακρίβεια αυξήθηκαν οι μισθοί που παίρνουν οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι συμβασιούχοι.

 

Μπορεί η κρίση να είναι εδώ και να έχει ρίξει τους μισθούς και τις συντάξεις όλων στα όρια της φτώχειας, όμως με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι κάποιοι ζουν σε… άλλη χώρα. Για την ακρίβεια φαίνεται ότι ζουν στη χώρα του Δημοσίου όπου οι μισθοί, σε αντίθεση από άλλους τομείς, αυξάνονται.
Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω Εργάνης δείχνουν ότι μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κλπ είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με τα στοιχεία οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ.
Για να μπορεί ωστόσο το Δημόσιο να δίνει αυξήσεις η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει από τους φόρους και οι φόροι μαζί με τις εισφορές έχουν συρρικνώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ίδια στοιχεία που δείχνουν αυξήσεις στο Δημόσιο δείχνουν ότι την ίδια περίοδο μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017.

Όλα αυτά ενώ η ανεργία μένει στα ύψη και όσοι δεν έχουν… μπάρμπα στην Κορώνη και αναζητούν κάποια δουλειά ακούνε τους εργοδότες να μιλάνε για μισθούς πείνας.

Κάπως έτσι ο μέσος μισθός για το 1/4 των εργαζόμενων διαμορφώνεται στα 500 ευρώ μικτά, στο 1/3 δηλαδή της αμοιβής εκείνων που είχαν την τύχη να προσληφθούν ως μετακλητοί…

 

newsit

Shares