Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ζβέρεφ: «Νομίζω ότι αρκετοί τενίστες έχουν κορονοϊό στην Αυστραλία»

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανώς περισσότεροι παίκτες στο Australian Open που έχουν κορονοϊό, αλλά δεν υποβάλλονται σε τεστ.Ο Γάλλος Ούγκο Ουμπέρ δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μια μέρα μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο από τον συμπατριώτη του Γκασκέ, αναγκάζοντάς τον να απομονωθεί για μια εβδομάδα στην Αυστραλία.

«Μας επιτρέπεται να πάμε έξω για φαγητό, επιτρέπεται να κάνουμε ό,τι θέλουμε, οπότε νομίζω ότι είναι φυσικό περισσότεροι άνθρωποι να κολλάνε κορονοϊό», είπε ο Ζβέρεφ στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι αρκετοί παίκτες είχαν όταν έφτασαν. Αρκετοί παίκτες νομίζω ότι έχουν τώρα. Δεν κάνουμε εξετάσεις, οπότε πιστεύω ότι αν κάναμε εξετάσεις θα υπήρχαν πιθανώς περισσότεροι θετικοί από ό,τι είναι τώρα, κατά μία έννοια.»

Ο Μπέρναρντ Τόμιτς δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για τα πρωτόκολλα στο τουρνουά, κατά τη διάρκεια των προκριματικών την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς δεν υποβάλλεται σε τεστ. Επιτρέπουν στους παίκτες να έρθουν στο γήπεδο έχοντας κάνει rapid στο δωμάτιό τους… Χωρίς επίσημο τεστ PCR.»
Ο Αυστραλός βρέθηκε θετικός δύο ημέρες αργότερα.

Ο 24χρονος Ζβέρεφ είπε ότι λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις και μένει στη δική του «φούσκα» για να αποφύγει τη μόλυνση καθώς αναζητά τον παρθενικό του τίτλο Grand Slam.

«Είμαι εδώ για να παίξω το τουρνουά και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα στη Μελβούρνη, υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Αυστραλία παντού. Έτσι δεν κάνω πολλές εξόδους, δεν έχω πάει σε κανένα εστιατόριο ακόμα, δεν έχω βγει έξω», πρόσθεσε.

«Δεν έχω πάει πουθενά εκτός από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και τα γήπεδα, οπότε δημιούργησα μια “φούσκα” για τον εαυτό μου, απλώς επειδή δεν θέλω να ρισκάρω και θέλω να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη δυνατή ευκαιρία», συμπλήρωσε.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, θα αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Ράντου Άλμποτ στον τρίτο γύρο του Australian Open.

πληροφορίες από newsit.gr

 

Shares