Σάββατο , 14 Δεκεμβρίου 2019
Τελευταία Νέα

Zuckerberg: Κανείς δεν αξίζει να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά είναι χρήσιμο!

Η συσσώρευση τόσου πλούτου μπορεί να είναι παράλογη, ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook…

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Inc., Mark Zuckerberg, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ερωτήθηκε χθες από έναν υπάλληλο να σχολιάσει τον ισχυρισμό του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Bernie Sanders, ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι. Ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπρεπε.

«Κανείς δεν αξίζει τόσο πολλά χρήματα», δήλωσε. «Νομίζω ότι αν κάνεις κάτι καλό, παίρνεις ανταμοιβή, αλλά πιστεύω ότι η συσσώρευση τόσου πλούτου μπορεί να είναι παράλογη».

Ο Zuckerberg, ο οποίος έχει περιουσία καθαρής αξίας 69,4 δισ. δολαρίων, μίλησε αργά την Πέμπτη σε μια εσωτερική συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις, την οποία αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο κοινό. Ο υπάλληλος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δήλωσε ότι έθεσε το ερώτημα στον Zuckerberg «ως τον μοναδικό δισεκατομμυριούχο τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ για αυτό το θέμα».

Ο συνιδρυτής του Facebook εξήγησε ότι ο φιλανθρωπικός επενδυτικός του βραχίονας, η πρωτοβουλία Chan Zuckerberg, είναι χρηματοδότης σε επιστημονικές έρευνες με στόχο την εξάλειψη όλων των ασθενειών τον επόμενο αιώνα. Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιεί η εταιρεία μπορεί να είχαν συμβεί με πιο αργούς ρυθμούς ή να μην γινόντουσαν ποτέ με τα δημόσια χρήματα, δήλωσε ο επιχειρηματίας, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι οι δισεκατομμυριούχοι μπορούν να είναι και χρήσιμοι.

Την Τρίτη, ο Sanders παρουσίασε μια πρόταση για την επιβολή ενός ιδιαίτερα αυστηρού φόρου στους δισεκατομμυριούχους, που θα έχει στόχο τον συσσωρευμένο πλούτο ενός ατόμου και όχι μόνο το εισόδημα του.

newmoney.gr

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares