Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ληγμένοι οι πυροσβεστήρες στην αίθουσα

Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη συνεχίστηκε η κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι πυροσβεστήρες μέσα στη δικαστική αίθουσα είναι από καιρό ληγμένοι, όπως κατήγγειλε ανεξάρτητος ελεγκτής που παρενέβη στη διαδικασία. Μάλιστα, έπειτα από διακοπή του δικαστηρίου έγινε αλλαγή στους πυροσβεστήρες!

«Στη δίκη αυτή που διεξάγεται για το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης διαπιστώθηκε το πρωί και σας καταγγέλθηκε ότι δεν υπάρχει πυροπροστασία και υπήρχαν πυροσβεστήρες προ καιρού ληγμένοι. Αυτό που διαπιστώσαμε με τους πυροσβεστήρες ότι ήταν, προ πολλού ληγμένοι, συνδέεται άμεσα με την υπόθεση», σχολίασε λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την αρχή της κατάθεσης της υπήρξαν εντάσεις με την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διαμαρτύρονται γιατί η μάρτυρας κατέθετε πράγματα που δεν αφορούν στα πραγματικά περιστατικά, όπως σχολίασαν. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός συνηγόρων υπεράσπισης αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, ενώ οι κάτοικοι του Ματιού διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πω θέλουν να ακούσουν τη μαρτυρία της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται», είπε συνήγορος υπεράσπισης όταν η Ζωή Κωνσταντοπουλου έστρεψε τα βέλη της στον Αλέξη Τσίπρα, με κάτοικο της περιοχής να απαντά: «Το έγκλημα είναι ντροπή». Μετά την ένταση η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε περιγράφοντας τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα εκείνη την ημέρα.

«Από το μεσημέρι εκείνης της ημέρας εθεωρείτο μείζον ζήτημα η φωτιά στη Κινέτα. Όταν υπάρχει κίνδυνος 4 της πυρκαγιάς στην Αττική δεν αφήνει κανείς την πυρκαγιά. Ο πρωθυπουργός εν μέσω εξέλιξης της πυρκαγιάς στη Κινέτα, πάει να βραβευτεί με τον Ζάεφ. Όταν προκύπτει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, όλοι πρέπει να είναι εφ’όπλου λόγχη και προκύπτει από δημοσιεύματα πως ο Τσίπρας κοιτάει στο κινητό το χάρτη της Αττική γύρω στις οκτώ παρά είκοσι και έχει ενημερωθεί. Παραμείνει στη Βοσνία, και μετά επιστρέφει στην καμένη γη και η πρώτη του δήλωση του είναι διέκοψα εσπευσμένα το ταξίδι μου. Όταν παίζετε τέτοιο κακόπαιγμένο θέατρο πάνω στα πτώματα των ανθρώπων, είναι καθήκον σας να ερευνήσετε μέχρι το κόκκαλο την υπόθεση αυτή…Καμία παραίτηση, κανείς δεν είχε ευθιξία να πει έχω ευθύνη. Είναι συγκλονιστικό. Δεν υπήρξε ένας να πει φεύγω, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να φέρει πίσω τους ανθρώπους».

Στην κατάθεση της έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών στην υπόθεση και κατήγγειλε τον σύντροφο της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ότι με κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης προσέγγιζε τα θύματα στο Μάτι ως εκπρόσωπος της περιφέρειας.

«Προσπαθείτε να με εμποδίσετε να καταθέσω κάποια πράγματα που αφορούν την υπόθεση. Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα εξαρχής. Ακόμα και μετά την τραγωδία εκείνοι που έπρεπε να αναλάβουν τη διάσωση και ευθύνες ασχολήθηκαν με το να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους θυσιάζοντας διάφορους για την εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Μέχρι σήμερα οργιάζει το παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή και τα κίνητρα είναι σοβαρά και αφορά πρώην και νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα .Ο Κολοκουρης έγινε αρχηγός και είχε τη ευθύνη για τη φωτιές στην Εύβοια, ο Λάμπρης που είναι επίσης κατηγορούμενος είναι επιτελάρχης σήμερα στην Πυροσβεστική. Αυτοί οι λίγοι που έφτασαν να είναι εδώ κατηγορούμενοι, ανεβαίνουν στην ιεραρχία και πιστεύετε ότι δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι οργιάζει το παρασκήνιο ακόμα τώρα;» είπε η μάρτυρας.

Η κατάθεση θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares