Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

«Ζητά και τα ρέστα» η Τουρκία: 953 παραβιάσεις από την Ελλάδα – Μέτρησαν και επισκέψεις υπουργών

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει προχωρήσεις σε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που οι παραβιάσεις στο Αιγαίο «χτυπούν κόκκινο» και υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι αμφισβητούν ευθαρσώς την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ζητώντας την αποστρατικοποίησή τους, η Άγκυρα, σε μια κρίση παραλογισμού «ζητά και τα ρέστα», κατηγορώντας την Ελλάδα για 953 παραβιάσεις.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει προχωρήσεις σε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις επισκέψεις των Ελλήνων υπουργών στα νησιά.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», είπε η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα και συνέχισε: «παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνέχισε την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική, τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες, άφησε αναπάντητες όλες τις εκκλήσεις για διάλογο και συνομιλίες και συνέχισε τις αβάσιμες κατηγορίες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα παρανομεί στο Αιγαίο και ειδικότερα στα νησιά «μη στρατιωτικοποιημένου καθεστώτος», τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης, με 953 παραβιάσεις εκ των οποίων οι 316 έγιναν από πλοία του πολεμικού ναυτικού, όσο και οι 637 από τα πολεμικά αεροσκάφη συμπεριλαμβάνοντας και 73 επισκέψεις επισήμων στα νησιά, οι 24 από τις οποίες έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

«Ευχή μας είναι οι Τούρκοι και οι Έλληνες να ζουν με ειρήνη, ευημερία, ασφάλεια και δίκαιη εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», κατέληξε.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares