Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ζημιές σημειώθηκαν στην Ζάκυνθο μετά από σεισμό

Κουνιέται η Ζάκυνθος! Ο σεισμός των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νωρίτερα την Κυριακή (20.11.2022), προκάλεσε ζημιές στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει δόνηση ίδιας έντασης.

Ο δεύτερος σεισμός της τάξης των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κι αυτός στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και είχε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τοιχοποιία στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Παναγούλα στη πόλη της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ο εξωτερικός τοίχος στην πλευρά του δρόμου, καθώς έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του.

Το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του νησιού, καθώς από εκεί περνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές για να πάνε στο λύκειο της Παναγούλας και φοιτητές προς τα ΤΕΙ.

Για τον λόγο αυτό, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου απέκλεισε το σημείο από φόβο νέων σεισμικών δονήσεων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς περαστικών.

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:


Και η ανακοίνωση για τον πρώτο, χρονικά, σεισμό της τάξης των 3,7 R:

Η συγκεκριμένη δόνηση δεν προκάλεσε ζημιές.

 

newsit.gr/Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares