Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ζέτα Θεοδωροπούλου από Ιταλία: Παντού μυρίζει θάνατος, οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια…

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αν την επόμενη μέρα θα βρούμε στην αγορά τα απαραίτητα», λέει η σύζυγος του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ταχτσίδη
Η Ζέτα Θεοδωροπούλου είναι μια από τις πολλές Ελληνίδες και Έλληνες που ζουν στην πολύπαθη Ιταλία η οποία έχει χτυπηθεί θανάσιμα από την επέλαση του κορωνοϊού. Κλεισμένη στο σπίτι της, μαζί με τον σύζυγό της, τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ταχτσίδη και τα παιδιά τους, στην πόλη Λέτσε του ιταλικού νότου, η Ζέτα παρακολουθεί σοκαρισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει το δράμα δίχως τέλος που εκτυλίσσεται στη γειτονική χώρα.

«Ξεκίνησε από τρία κρούσματα και μέσα σε 15 μέρες χάθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Έτσι ξαφνικά άρχισε να… μυρίζει θάνατο εκεί έξω. Τότε βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα όλη η χώρα, ότι βρισκόμαστε πλέον σε κόκκινη ζώνη λόγω του κορονοϊού.
Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα καταλήγαμε σε αυτό το σημείο και δυστυχώς οι αρμόδιοι πιστεύουν πως μας περιμένουν ακόμα δυσκολότερες μέρες, καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Ο φονικός ιός έχει σαρώσει σχεδόν όλες τις πόλεις της Ιταλίας και ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τελευταία τους 400 ανά 24ωρο. Εμείς είμαστε ήδη δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει αυτό. Δεν επιτρέπεται να βγεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ή χωρίς να έχεις πάρει μέτρα προφύλαξης, που είναι η μάσκα και τα γάντια ή δίχως ένα ειδικό έγγραφο που απαιτείται σε περίπτωση που εργάζεσαι. Οι εικόνες έξω μοιάζουν με αυτές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Πρωτόγνωρες και λυπηρές. Οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια. Τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία ψωνίζουν ένας ένας και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αν την επόμενη μέρα θα βρούμε στην αγορά τα απαραίτητα ή αν κάποια μέρα φτάσουν στο σημείο να κλείσουν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ», είπε μιλώντας στην Espresso η Ζέτα Θεοδωροπούλου.

protothema.gr

Shares